Torna el cicle 'Cinema amb valors', dins del festival Transhumant


Transhumant FestivalPer sisè any consecutiu, la Regidoria de Cooperació, en col·laboració amb la Comissió Municipal de Cooperació i Solidaritat, organitza diversos passis de pel·lícules, documentals i curtmetratges en el marc del cicle Cinema amb valors. La programació forma part del Festival Transhumant: un projecte que pren el relleu del Terra Gollut Film Festival i que segueix liderant l’activista cultural Joaquim Roqué, que n’és el director.

Les sessions estan concebudes en format de cinefòrum, de manera que les projeccions donen pas a una presentació i debat que comptarà amb la participació de persones relacionades amb el guió i el rodatge dels treballs.

Durant els mesos de setembre i octubre, Teià acollirà quatre sessions del certamen: tres de públiques i una altra especialment adreçada a l’alumnat de l’Institut Turó d’en Baldiri.

Accés lliure i gratuït

Tots els films programats formen part de la secció oficial del Transhumant Festival. L’entrada és gratuïta sense necessitat de reserva, si bé les persones que es registrin a través a través d'aquest formulari participaran en el sorteig d’un regal educatiu o de divulgació de coneixement cultural.

Sessions obertes

El primer passi tindrà lloc aquest diumenge, 17 de setembre, a les 18h, a La Unió. S’hi podrà veure Yakub (2022) –un film d’Anna de Manincor sobre un jove afrodescendent que cerca la seva identitat a la ciutat italiana de Bolonya– i dos curtmetratges: Tu niño, de Sergi Castellà, i For the Skeptical, de Dawn Westlake.

Dimecres 27 de setembre a les 18h, la Biblioteca Municipal can Llaurador acollirà la projecció de dos curts més –Un viaje a un país desconocido, de Mammadi Bah, Lamine Badjie, Issa Diallo i Moussa Sylla, i Todo va bien, d’Adrián Ordóñez–, seguida de la presentació del llibre Miralls sense marc, de Carme Brugarola.

Per finalitzar, diumenge 8 d’octubre a les 18h s’exhibirà a La Unió el film Mi barrio, Vallecas (2023), d’Isabel IIiesta i Jorge Martínez Vera. Es tracta del testimoni de cinc joves d’aquest barri de la perifèria de Madrid que decideixen fer un documental per trencar prejudicis i expressar les seves idees sobre temes com l’educació, la feina o el feminisme. La sessió inclou els curtmetratges Mundo pecera, de Marco Antonio Toledo Oval, i Un dia més, de Carlos Puig Mundó.

Esperit crític

La darrera jornada estarà reservada als estudiants de l’Institut. La data i el programa encara estan per determinar, a partir d’una selecció de curtmetratges variats i diversos. En paraules de Joaquim Roqué, “tots són petites joies que tracten un gran espectre de temes socials per formar al públic assistent amb una consciència més critica, com el racisme, les desigualtats, la diversitats funcional, l’assetjament escolar o els drets LGTBIQ+”.


Ajuntamentdeteia