Un agent de la Policia Local, campió mundial de jujitsu


podi campionat mundialL’agent de la Policia Local de Teià A.P. s’ha proclamat campió del món de jujitsu brasiler de la Federació Internacional de Jujitsu Esportiu (FIJJD) en la seva categoria –màster 1, cinturó blau i menys 68 quilos– en el campionat que s’ha celebrat aquest cap de setmana al velòdrom Lluís Puig de València. A més, ha aconseguit la medalla de bronze en la categoria absoluta; és a dir, que ha obtingut el tercer lloc de les categories unificades de màster 1 i màster 2 de menys de 80 quilos.

El jujitsu brasiler o BJJ és una art marcial que deriva del Judo i que l’origen del jujitsu tradicional procedeix de Japó. Es tracta d’una disciplina de lluita sense cops. La idea és que una persona lleugera i hàbil pot defensar-se amb èxit davant d’oponents més grans i corpulents portant la confrontació al terra i aplicant submissió, bloqueig i estrangulament.

El BJJ es practica de lluita cos a cos agafada amb kimono i el seu objectiu és immobilitzar l’adversari al tatami. Els combats tenen una durada de 5 minuts i guanya qui aconsegueix més punts o qui aconsegueix sotmetre el rival mitjançant un ampli ventall de tècniques (luxacions, estrangulacions, pressions...) fins al punt que ha de reconèixer la seva inferioritat fent un senyal per no haver de lesionar-se o perdre el coneixement.

El passat dissabte, A.P. es va imposar es va imposar en els tres combats que va disputar: un per punts i els altres dos per finalitzacions (a semifinals i la final).

Diumenge, ‘grappling’

Diumenge, l’agent de la Policia de Teià va prendre part en l’altra modalitat de jujitsu, anomenada grappling. La principal diferència és la indumentària. En aquest cas, els lluitadors vesteixen samarreta tipus licra i pantalons curts, per la qual cosa els enfrontaments són molt més dinàmics, ja que costa més d’agafar-s’hi.

Tot i que A.P. va començar bé la jornada, va ser eliminat a quarts de final.

Bones perspectives

A.P. va començar a practicar jujitsu fa cosa de cinc anys. En aquests moments, és cinturó blau dos graus i entrena cada dia, combinant les sessions al gimnàs i el físic. Enguany, està realitzant una gran campanya. A més de les dues medalles guanyades a València, també ha aconseguit un bronze i una plata a Barcelona i Malgrat de Mar, respectivament, competint per al seu club: l’acadèmia Vallès Jiu-Jitsu de Sant Quirze del Vallès.

L’agent explica que l’experiència ha estat “única i increïble”, ja que és el primer cop que aquest esdeveniment s’organitza fora del Brasil.

Taekwondo i kick-boxing

A més de BJJ i grappling, A.P practica kick-boxing i és cinturó negre primer dan de taekwondo. Són esports complementaris que requereixen un gran autocontrol, flexibilitat i agilitat física i mental. A nivell professional, el jujitsu pot resultar molt pràctic per a un agent de policia quan ha de practicar alguna reducció.


Ajuntamentdeteia