Els alcaldes del Masnou, Alella i Teià es reuneixen amb el conseller de Territori per mostrar-li la seva oposició a la venda dels habitatges de protecció oficial per a lloguer

Recoder es compromet a estudiar amb deteniment el cas d'aquestes promocions, i a donar resposta els propers dies a la demanda feta pels tres alcaldes.

d632334130a2b9d194362b7d857b88bf_LL’alcalde del Masnou, Pere Parés (CiU); el d’Alella, Andreu Francisco (ERC), i el de Teià, Joan Castán (Gent de Teià), han estat rebuts el divendres 18 de novembre pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, per manifestar-li el rebuig i l’oposició més enèrgica dels tres municipis davant la intenció de l’INCASÒL de vendre les cinc promocions públiques d’habitatges de protecció oficial en règim de lloguer situades als seus termes municipals (Can Jordana i el sector Llevant al Masnou, Cal Doctor a Alella, i la Plana i la Fàbrica Bassols a Teià).


Tots tres alcaldes han expressat l’esforç que els ajuntaments respectius han fet per tal de tenir un parc públic d’habitatge protegit de lloguer que permeti principalment als joves d’aquests municipis accedir a un habitatge, per tal d’evitar que el jovent dels municipis es vegi obligat a marxar-ne davant la impossibilitat de fer front als preus del mercat. Per aquest motiu, i perquè el parcs d’habitatges esmentats fossin de titularitat pública, es van cedir gratuïtament els terrenys a favor de l’INCASÒL. En aquest sentit, els edils han recordat que, en el moment de la cessió, prioritzant la titularitat pública dels habitatges, van renunciar a d’altres fórmules que haurien comportat ingressos per als ajuntaments.


Parés, Francisco i Castán han mostrat també la seva preocupació per la pèrdua del patrimoni públic que la venda d’aquestes cinc promocions suposaria i, de la mateixa manera, han fet palès l’acord de totes les forces polítiques representades en aquests tres consistoris. Els plens dels ajuntaments del Masnou, Alella i Teià han aprovat per unanimitat mocions contràries  a la venda dels habitatges, i han advertit que si no s’atén la voluntat municipal, s’emprendran totes les accions legals necessàries per tal d’impedir que aquesta venda es produeixi.

Per la seva banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat ha exposat als tres edils la difícil situació actual de l’INCASÒL i l’estratègia d’aquesta empresa pública a curt termini. Tot i així, Recoder s’ha compromès a estudiar amb deteniment el cas d’aquestes promocions, i a donar resposta els propers dies a la demanda feta pels tres alcaldes.



Ajuntamentdeteia