Mesures preventives davant l'activació de de la fase d'emergència del pla Neucat

NeucatVista l'activació de la situació d'Emergència del Pla especial d'emergències per nevades a Catalunya i vistes les previsions meterelògiques emeses pel Servei Metereològic de Catalunya, des de la Prefectura de la Policia Municipal, en coordinació amb els departaments de Serveis Socials i Manteniment de l'ajuntament de Teià, es van adoptar les següents mesures preventives per tal de minimitzar i donar resposta a les diferents situacions d'emergències que es puguin plantejar i que seguidament es detallen:

1. Habilitació d'un espai protegit per acollida de persones sense sostre.

En coordinació amb el departament de Serveis Socials, s'ha habilitat la sala de reunions de la Casa de la Cultura La Unió, situada la primera planta, perquè en el cas de necessitat i presència de qualsevol persona en situació de risc, per efecte de l'onada de fred pugui passar la nit a resguard. A tal efecte s'ha disposat de diversos matalassos, del poliesportiu municipal El Cim i set mantes. Aquest habitacle disposa de calefacció i serà utilitzat per poder passar la nit sense risc.

Aquest refugi es trobarà disponible fins el proper dia 6 de febrer de 2012.

El seu ús serà controlat per part dels agents d'aquesta Policia Local, prèvia comunicació amb el cap d'aquesta Policia Local i restarà restringit exclusivament en horari nocturn sense que distorsioni la normal activitat de la casa de la cultura.

A les persones sense sostre o en estat d'indigència, en el cas de necessitat, sel's facilitarà alimentació bàsica (entrepans i aigua o esmorzar calent al dia següent) adquirida a qualsevol establiment d'hosteleria de la localitat. La factura d'aquesta despesa serà entregada a la Prefectura de la Policia Local per gestionar el seu pagament.

2. Afectacions viàries

En coordinació amb els serveis de Manteniment Municipal, s'ha  establert un sistema de prealerta del seu personal, que en cas d'incidència o emergència restarà mobilitzat. Tanmateix s'ha equipat els diferents vehicles dels serveis de manteniment per poder assolir les diferents situacions d'emergències que es puguin plantejar pels fenòmens metereològics adversos.

La coordinació i activació dels diferents serveis es realitzarà mitjançant el cap d'aquesta Policia Local.

3. Comunicacions a la ciutadania.

Mitjançant el Web municipal s'ha publicat l'activació de la fase d'emergència del pla Neucat amb les recomanacions preventives corresponents. En cas necessari es publicaran l'adopció de les noves mesures preventives que es correspongui en qualsevol moment.

El present dispositiu entra en vigor des d'aquest mateix moment, i tindrà vigència fins la desactivació de la situació d'emergència decretada en el pla neucat.


Ajuntamentdeteia