Primera tallada de cama a la Vella Quaresma

vellaQuaresmaPer primer cop a Teià ahir diumenge 26 de febrer, el primer diumenge de Quaresma, vam començar a fer el "Serra la Vella".

Les set cames de la Vella Quaresma són un calendari popular per comptar els dies que queden fins arribar a la Pasqua; és la quarantena que va de Carnaval a Setmana Santa. El "Serra la Vella" és un acte molt curtet, sense més pretensions que no deixar morir el personatge de la Vella Quaresma i està pensat perquè tothom hi participi, petits i grans.

Amb la Coral Picarol vam cantar tots junts una cançó per ajudar al serrador (gràcies, Ricard) a serrar amb força i treure així una cama a la Vella. Fent un rodolí, vam oferir tot d'aliments (pa, vi, formatge, ...) a la serra per donar-li empenta i energia, el serrador se'ls cruspia per acabar abans amb la tasca encomanda. I quan vam aconseguir treure la primera cama, la Vella ens va repartir unes piruletes a tots, que el desgast de tant cantar bé s'ho mereixia! Moltes gràcies a tots les que ahir hi vau participar i ho vau fer possible.

Fins al dia 8 d'abril, cada diumenge a les 13h sou convidats a davant de cal Dr. Mariano a tallar la pota; i tots els que vulgueu podeu portar un rodolí i una queviure i així el llegirem en veu alta.

Serra la Vella, un plat d’escudella;
Serra la velló, un plat d’escudelló!

-  Mestressa, que ja està?
-  Nooooo!
-  Mestressa, porteu pa
que la serra no vol serrar!


Ajuntamentdeteia