Què es fa amb la roba dels contenidors d'Humana?

El passat dijous 23 de febrer es va realitzar la xerrada Què fem amb la roba? al Casal de Gent Gran, per donar a conèixer la feina i els projectes de l’ONG HUMANA. Recordem que des del desembre de 2010 l’organització està present al municipi, amb quatre contenidors:

  1. Aparcament can Llaurador
  2. Aparcament parc Vallbellida
  3. Plaça de les Teixidores i Ordidores
  4. Deixalleria

Segons dades facilitades per HUMANA a la xerrada, una part de la roba recollida s’envia a una de les tres plantes de classificació que té l’organització, on és classificada segons el seu estat.

Aproximadament un 12% de la roba es destina a les 23 botigues de segona mà que té l’ONG al territori espanyol. Un 47% de les peces s’envia a l’Àfrica, impulsant així l’activitat econòmica i generant recursos per al seu desenvolupament.

De la resta, un 31% és roba molt desgastada que es destina al reciclatge tèxtil mitjançant empreses especialitzades i un 10% són teixits no reciclables que s’envien a abocadors.

Al nostre municipi, durant l’any 2011 s’ha recollit un total de 9.825 kg, amb una mitjana de 1,6 kg per habitant, sent la mitja setmanal de roba recollida de 123 kg, gairebé 40 per sobre de la mitja de Catalunya.

Per a més informació podeu consultar la pàgina web d’HUMANA:

http://www.humana-spain.org/


Ajuntamentdeteia