50 aniversari de la proclamació dels drets de les persones consumidores

Commemoració del 15 de març: "50 aniversari de la proclamació dels drets de les persones consumidores"

No et conformis! Consumidors ho som tots

50 anys de la proclamació dels drets del consumidor

Aquest any és el cinquantè aniversari del discurs de J. F. Kennedy al Congrés dels EUA, en què va destacar la idea de que tots som consumidors i va reconèixer que els drets de les persones consumidores (dret a la seguretat, a la informació, a l'elecció de productes i serveis a preus competitius i a ser escoltats per l'Administració) formen part d'una nova categoria de drets fonamentals de les persones i que necessiten d'una protecció especial per part dels estats.

Allò que es va proclamar ara fa 50 anys, té ara plena vigència, quan la societat de consum s'ha estès arreu, la problemàtica que afecta als consumidors és global i la majoria de la ciutadania no esta en condicions d'exercir i fer respectar els seus drets, tant per manca d'informació, com per la situació de desequilibri existent entre proveïdors de productes i serveis i les persones consumidores. L'acció de les administracions públiques, doncs, continua sent imprescindible per garantir aquests drets.

Enguany, la Comissió Tècnica de la Xarxa Local de Consum ha treballat per aconseguir que els membres de la Xarxa celebrin de forma conjunta el Dia Internacional del Consumidor sota el lema "No et conformis! Consumidors ho som tots. 15 de març de 2012. Dia Internacional del Consumidor. 50 anys"

Altres activitats en el marc de la campanya

  • Visites de les unitats mòbils a diferents poblacions: Navàs, Balsareny, Cercs, La Nou de Berguedà, Cubelles, Canyelles, Vallirana i Roda de Ter.
  • Realització d'activitats de sensibilització en diferents municipis: 4 Tallers "Un cop d'ull al consum" a Cubelles i Canyelles, 3 Tallers "Oh! La joguina no juga" a Prats de Lluçanès i dues visites d'alumnes de dues escoles de primària a la unitat mòbil els dies 14 i 15 de març dins les V Jornades del Dia del Consumidor organitzades per l'Ajuntament de Montgat.
  • Acte institucional de celebració del Dia Mundial del Consumidor a Cornellà de Llobregat, a les 10.00 hores del matí a l'edifici "Citilab". A l'acte assistiran la tinent d'alcalde i regidora delegada de l'Àrea de Polítiques de Benestar Social, Sra. Montserrat Pérez Lancho en representació de l'Ajuntament de la ciutat i de la coordinadora de l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, Sra. Mònica Badia Cortada, en representació de la Corporació. Durant l'acte es presentarà l' Exposició "Consum. Com som?", que romandrà exposada durant tota la setmana en el Citilab de Cornellà de Llobregat. Durant el mateix dia 15 de març, es realitzaran visites comentades a diferents grups de persones grans en horari de matí i de tarda. També s'ha preparat una gravació radiofònica sobre consum responsable que emet periòdicament Radio Cornellà.
  • Concurs de redacció sobre la commemoració del 50è aniversari del dia mundial de les persones consumidores entre els alumnes de Formació Professional del Cicle Superior en Consum, de l'Institut d'Ensenyament Secundari Lluïsa Cura de Barcelona, l'únic centre de la nostra demarcació amb ensenyaments d'aquesta especialitat. Text guanyador: "Evolució" signada amb el pseudònim "Nixon" i que correspon a la Sra. Montserrat González Serra.

Ajuntamentdeteia