Protecció Civil activa l'alerta del Pla Procicat per onada de calor durant els propers dies

• Protecció civil recomana especialment evitar les activitats d'esforç a l'aire lliure durant les hores centrals i de major insolació, hidratar-se correctament i tenir especial cura amb els nadons i la gent gran
• El departament de Salut ha activat també el Pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor sobre la Salut (POCS)
• Enfront aquest augment de les temperatures, la DGPC demana extremar la precaució davant el risc d'incendi
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha activat aquest migdia la fase d'alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya PROCICAT per onada de calor ateses les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) que indiquen que des d'avui i fins a finals de setmana es preveu un augment significatiu de les temperatures a tot Catalunya, especialment a l'interior, amb temperatures durant més de tres dies per sobre l'habitual en aquesta època.
 
A partir d'avui al migdia, les comarques més afectades per aquest augment significatiu de les temperatures poden ser: Garrigues, Noguera, Pallars Jussà, Pla d'Urgell, Ribera d'Ebre, Segrià i Urgell. D'altra banda, i amb menor probabilitat es troben: Alt Empordà, Alt Urgell, Alta Ribagorça, Anoia, Bages, Berguedà, Cerdanya, Conca de Barberà, Garrotxa, Osona, Pallars Sobirà, Priorat, Ripollès, Segarra, Solsonès, Terra Alta i Vall d'Aran.
 
En l'àmbit sanitari, Salut Pública, un cop la DGPC ha activat el PROCICAT per Onada de Calor, ha activat el Pla d'actuació per prevenir els efectes de l'onada de calor sobre la Salut (POCS). Recordeu que podeu contactar amb Sanitat Respon mitjançant qualsevol dels números següents: 112, 061, 902 111 444, on us poden atendre diàriament durant les 24 hores.
A més, des del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT de la Direcció General de Protecció Civil, es fa un seguiment continuat de la situació, especialment als àmbits de major vulnerabilitat i de la població en general.
 
Per aquest motiu, la DGPC ha recomanat als municipis que reforcin les mesures de prevenció pel que fa al risc d'incendi forestal i a la protecció dels elements més vulnerables (gent gran, nadons, malats crònics,...). De la mateixa manera la DGPC recomana a la ciutadania que s'informi de com fer front a aquest augment significatiu de les temperatures. Per fer-ho, poden consultar els consells d'autoprotecció en els següents enllaços:

Consells protecció civil onada de calor

Informació sobre el cop de calor del Canal Salut de la Generalitat

Informació sobre la hidratació en la gent gran del Canal Salut de la Generalitat

En qualsevol cas els consells bàsics per fer front a la calor són hidratar-se molt, cobrir-se el cap al carrer i tenir cura dels nadons i de la gent gran. La DGPC també demana a la ciutadania que mantingui contacte amb amics o familiars d'edat avançada o malalts crònics que viuen sols.


Ajuntamentdeteia