Una resident de Amma Teià compleix 107 anys i es converteix en la vuitena dona més longeva de Catalunya

Es tracta de na Àngela Gironella, que va rebre una gran festa sorpresa de regal pel seu aniversari, amb participació de residents, treballadors i familiars.

 
AGironellaDiuen els informes de l'Institut Nacional d'Estadística (INE) que l'esperança de vida dels espanyols és cada vegada més alta, sobretot entre les dones. I les dades del nostre país ens situen entre els més longeus de tot el món, amb un dels percentatges més elevats de persones centenàries.
 
De tant en tant aquestes estadístiques anònimes es transformen en casos particulars amb nom i cognoms, alguna cosa al que estem acostumats en les residències de majors del Grup *Amma. I aquest ha estat el cas de Dª Ángela Gironella, una resident del Centre Gerontològic Amma Teià que ha complert ni més ni menys que 107 anys, convertint-se així en la vuitena dona més longeva de Catalunya.
 
Per celebrar aquest aniversari, la residència va organitzar una festa sorpresa en la qual van participar residents, familiars i treballadors. Es va llegir la portada del diari del dia del seu naixement, diversos residents van dedicar a l'homenatjada un emotiu recital de poemes, va haver-hi festa i música i també un gran pastís d'aniversari. Encara sort que ara venen espelmes amb forma de número, perquè bufar 107 espelmes hagués estat tot un repte!!
 
Na Ángela Gironella, que va ser mestra de professió, va ingressar en la residència *Amma Teià al juliol de 2009. Malgrat la seva avançada edat, i de les xacres pròpies de la mateixa, el seu estat de salut és molt bo, sobretot a nivell cognitiu. És molt educada i alegre i es trasllada per la residència en una cadira de rodes automàtica, amb el que és independent per a la seva mobilitat, sortir al jardí, anar a la cafeteria... Sens dubte, és un exemple de vitalitat per a tots.
 

Ajuntamentdeteia