En marxa una Oficina d’Intermediació Hipotecària per a persones i famílies amb dificultats econòmiques per pagar el prèstec

oficinaHipotecariaEl Consell Comarcal del Maresme i el Col·legi d'Advocats de Mataró posaran en marxa una Oficina d'Intermediació Hipotecària per atendre les persones i famílies que es troben amb dificultats econòmiques per pagar el prèstec hipotecari. Aquest nou servei el podran utilizar els ciutadans i ciutadanes dels municipis que formen part del Partit Judicial de Mataró (a excepció de Mataró).
L'Oficina entrarà en funcionament després de la signatura del conveni de col·laboració entre ambdues entitats que es farà el dimarts 30 d'octubre.
Aquest nou servei té una funció principalment preventiva i és gratuït. L'objectiu és reduir el nombre de desnonaments que es produeixen en el territori i que aboquen a una situació encara més complicada a les famílies afectades i a la societat en general.
 
L'Oficina d'Intermediació Hipotecària, com el seu nom indica, treballa per evitar tant l'interposició de demandes d'execució hipotecària com la seva posterior execució. Per aconseguir-ho, s'intenta arribar a acords entre les personesque encara no han estat objecte de demanda judicial d'execució hipotecària i les entitats financeres.

Què fa l'Oficina d'Intermediació Hipotecària?

Informa de les responsabilitats en què s'incorre en cas d'impagament de les quotes hipotecàries, per tal d'evitar l'inici dels processos d'execució hipotecària.
 
Planteja mesures correctores que permetin mantenir el pagament de les quotes hipotecàries.
 
Negocia mesures alternatives a les dificultats derivades de l'impagament de les quotes hipotecàries, que facilitin el manteniment de l'habitatge per part del propietari que té dificultats de pagament.

I sempre que sigui possible, intenta evitar els llançaments derivats de l'impagament dels préstecs hipotecaris.

A qui va dirigida?

● A les persones, famílies o unitats de convivència que estiguin empadronades a qualsevol dels municipis del Partit Judicial de Mataró (excepte Mataró): Alella, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, Caldes d'Estrac, Dosrius, El Masnou, Òrrius, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Andreu de Llavaneres, Sant Vicenç de Montalt, Teià, Tiana, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar.
● Siguin propietàris de l'habitatge hipotecat, on han d'estar empadronats, i que aquest sigui la vivenda habitual.
● Es puguin veure afectades per situacions de risc social a conseqüència d'execucions hipotecàries per l'impagament de les quotes del préstec hipotecari.
● Acreditin que la renda de la unitat familiar no supera els 1.065,02 euros bruts mensuals, ni els 14.910,24 euros bruts anuals.
● No tindran accés al servei les persones que tinguin un expedient obert pel mateix concepte a un altre organisme públic o privat, que realitzi funcions iguals o similars al que presta l'Oficina d'Intermediació Hipotecària.

Ajuntamentdeteia