Alerten sobre falses analítiques d'aigua a domicili

Intenten estafar a les víctimes amb l'excusa d'analitzar la dolenta qualitat de l'aigua potable

Alguns ajuntaments del Maresme i de les comarques de Girona han emès alertes després d'haver detectat empreses falses que amb el pretext d'analitzar gratuïtament la potabilitat de l'aigua de consum, criden als domicilis per a concertar una cita. Darrera d'aquesta trama fraudulenta s'amaga una empresa que ven, de forma enganyosa, aparells de potabilització.
 
L'empresa Aquàlia que dóna servei a diversos municipis de Girona ha alertat sobre aquesta conducta fraudulenta, ja que en alguns casos per a accedir als domicilis utilitzen el nom de les empreses concessionàries.
 
Aquestes cridades també s'han detectat en el Maresme Nord, encara que en aquesta ocasió l'oferiment arriba en nom de l'ajuntament de la localitat per un servei que diuen haver contractat.
 
En cap cas, els consistoris contracten analítiques a domicili, ja que la potabilitat està garantida amb les analítiques que es realitzen diàriament en els emissors d'origen. Els cossos de seguretat adverteixen que, d'haver concertat una cita amb els supòsits estafadors, s'avisi d'immediat a la policia perquè actuï en conseqüència. En cas de rebre les ofertes, respondre amb una negativa tallant.
 
Font: la Vanguardia

Ajuntamentdeteia