Xerrada sobre el Servei de Teleassistència

El dimarts 4 de juny es va organitzar una xerrada informativa sobre el servei de Teleassistència. Els assistents van poder escoltar als professionals de Televida, empresa gestora del servei, explicar les característiques i beneficis que els pot aportar el servei als usuaris i cuidadors.
El Servei local de Teleassistència és un servei preventiu i de proximitat que ofereix a les persones grans i/o amb dependència i als seus cuidadors un suport personal per continuar vivint al seu domicili; les persones beneficiàries d'aquest servei tenen la seguretat i tranquil•litat que davant de situacions de crisi, caigudes, emergències sanitàries o de l'habitatge, poden contactar de forma immediata amb el centre d'atenció mitjançant un terminal de Teleassistència instal•lat al domicili i un penjoll que porta posat l'usuari sense la necessitat d'aixecar l'auricular del telèfon.
El servei, però, va molt més enllà de l'actuació davant de situacions d'emergència i d'una forma proactiva el Servei Local de Teleassistència realitza a més visites domiciliàries a les persones usuàries amb l'objectiu de realitzar un seguiment acurat de l'estat de la persona i coordinar amb els serveis socials les possibles intervencions necessàries per de forma integral oferir la millor atenció a les persones grans.
A Teià, des de la posada en marxa del servei al 2005 han estat ateses 123 persones que han pogut envellir a casa seva amb més seguretat, companyia i qualitat de vida. El Centre d'Atenció del Servei Local de Teleassistència va gestionar durant el 2012 un total de 1.930 trucades a usuaris i usuàries de Teià. D'aquestes, 1.122 van ser trucades fetes des del Centre d'Atenció per a tenir un contacte amb la persona usuària.
Actualment hi ha 75 persones de Teià donades d'alta al Servei Local de Teleassistència.
Per a sol•licitar aquest servei cal adreçar-se a Serveis Socials al Pg. de la Riera 94, 1a planta, tel. 93 555 12 34.


Ajuntamentdeteia