L'Assemblea Local del GRAMC de Teià organitza la MOSTRA DE CINEMA I DIVERSITAT 2013

Un-mon-petit

En les darreres dècades, després de la caiguda del mur de Berlin, el procés de globalització s'ha accelerat i es mostra aparentment com a imparable. La globalització no actuà en tots els camps de la mateixa forma. La globalització de l'economia, de la tecnologia o dels mitjans de comunicació semblen un procés inevitable, per contra estem molt lluny de la globalització dels drets polítics, socials, culturals.... Sota l'aparença de la lògica d'un procés que esdevé com a inevitable hi ha una càrrega ideològica fortíssima. Podem estar d'acord que mai en la història de la humanitat com ara l'home no havia tingut la consciència de viure en un sol planeta. La globalització ha trencat moltes barreres i en podria trencar moltes d'altres si no fos perquè s'està imposant un model determinat de globalització. Aquell que prima la circulació de capitals i interessos econòmics per davant dels interessos socials. Quan més facilitats hi ha per a la circulació de capitals, més dificultats hi ha per a la mobilitat de les persones. Quan més facilitats hi ha per a l'intercanvi de mercaderies, més aranzels invisibles s'estan imposant. Quan el coneixement pot estar més a l'abast de les persones, més s'ha privatitzat el seu accés. ..

La mostra de cinema d'enguany sota el títol UN MÓN PETIT i amb la visió de quatre pel·lícules vol analitzar el procés de globalització: la seva realitat i les possibles alternatives.   No és senzill analitzar un procés quan s'hi està immers, intentem partir sense cap apriorisme i com cada any plantejar preguntes i interrogants que és l'inici del camí per trobar les respostes.

Us convidem, doncs, a compartir i repensar que UN MÓN PETIT en què s'està convertint el nostre planeta després de la projecció de 4 pel·lícules:

La Gran Final (La globalització cultural) Una comèdia narrada en forma de documental que ens explica les peripècies d'unes persones que tenen dues coses en comú: viure en regions remotes del planeta i estar obstinades a veure la final de la copa del món de futbol.

Los ojos de la guerra (La globalització dels mitjans d'informació). Documental que a partir de la descripció de la feina dels reporters de guerra en quatre dels grans darrers conflictes bèl·lics (Afganistan, Congo, Iraq i Bòsnia) fa una reflexió sobre la funció del periodisme i dels periodistes en un moment que gràcies a la globalització de la tecnologia i dels mitjans de comunicació estem desbordats d'informació.

El malson de Darwin (La globalització econòmica i els seus efectes). Aquest documental és un testimoniatge dels desastres de la globalització. El viatge dels filets de la perca del Nil des del cor d'Àfrica a les taules del primer món té un alt peatge: destrucció de l'entorn natural i de les comunitats humanes assentades als marges del llac Victòria.

Interferències ( La globalització vista com la culminació d'un procés ideològic). Teatre fet cinema i cinema fet com a projecte social. Interferències es qüestiona el sistema polític que s'està imposant amb la globalització que imposa deutes i empobriment sobre els més dèbils i fa més forts i rics als que ja ho són.

Tanquem els llums, gaudim de la projecció perquè quan les aquests es tornin a obrir tinguem més dubtes i menys certeses.

Hora: Totes les projeccions seran a les 22 h

Lloc: Biblioteca de Can Llaurador de Teià

Els divendres:

  • 27 de setembre
  • 4 d’octubre
  • 18 d’octubre
  • 25 d’octubre

-  4 d'octubre - Los Ojos de la Guerra.  De Roberto Lozano Bruna. Presentarà i comentarà Ernest Blanch.

-  18 d'octubre - El Malson de Darwin. De Hubert Sauper.

-  25 d'octubre - Interferències. De Pablo A. Zareceansky.  Presentarà un membre del col·lectiu Quepo (Col·lectiu que va dirigir, produir i interpretar aquest projecte d'intervencionisme social des del Cinema).


Ajuntamentdeteia