Xerrada de la Carme Forcadell a Teià

forcadellEl passat divendres 18 d’octubre, a la Casa de Cultura La Unió i organitzat per l’Assemblea Territorial de Teià, la presidenta de l' Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) Carme Forcadell, va fer una xerrada sobre la situació actual del procés que hem emprès els catalans cap a la independència de Catalunya.

La Carme és una gran comunicadora, que al llarg d'una hora, va anar desgranant, de manera molt didàctica, la trajectòria de l'ANC des de la seva fundació l'any 2011 fins avui i la feina a fer a partir d'ara, per tal d’aconseguir la fita que l'ANC es va imposar en el moment de la seva constitució: que Catalunya esdevingui un estat independent.

Hem d’aconseguir ser una àmplia majoria.

Les enquestes assenyalen que un 50% dels votants estan a favor de la independència, un 25% en contra i un 25% no han decidit el seu vot. Ara és el moment d’aconseguir que els indecisos es decantin cap al sí, i per això, ens va animar a tothom a fer aquesta tasca a nivell personal entre amics i familiars fins aconseguir ser una àmplia majoria. Només cal que cada independentista convenci mitja persona indecisa!

Hem de ser intel·ligents.

Les provocacions que rebem, tant de Madrid com del nostre país, són cada cop més freqüents. No podem estar contestant-les una darrera l’altra, això és el que volen els que ens provoquen, però no ha de ser aquesta la nostra feina. Hem de ser intel·ligents, no caure amb aquestes provocacions i seguir fent la nostra feina sense perdre inútilment ni temps ni energies.

Hem d’estar units.

L’estratègia del PP és dividir-nos amb falses promeses o amenaces i esperar que la gent es cansi. Hem de ser forts i estar units, només així tenim possibilitats d’aconseguir un futur millor.

Hem de tenir clar qui ens escanya econòmicament.

Les dificultats econòmiques de la Generalitat de Catalunya són la conseqüència d’un ofec econòmic que ens estan aplicant des de Madrid. Cal tenir-ho molt clar. Potser seria més lògic que les manifestacions que es fan a la plaça Sant Jaume contra el president Mas es fessin davant de la Delegació de Govern i a la seva representant, Llanos de Luna.

Hem de ser valents

El govern de Madrid voldrà imposar-nos les seves raons i amenaces per evitar que puguem decidir el nostre futur; caldrà seguir manifestant-nos com fins ara, és a dir de forma pacífica, intel·ligent i democràtica. Perquè aquestes són les nostres armes per guanyar la independència, armes que tan bon resultat, prestigi i reconeixement ens han donat fins avui.

Acabada la xerrada, els assistents van poder fer preguntes a la Carme, i finalment, el president de la Territorial de Teià de l'ANC, va concloure l'acte amb l'obsequi d’una ampolla de vi DO ALELLA que la Carme va agrair.

L’èxit de la trobada va ésser total, no només pel que fa a l’assistència de públic, que va omplir La Unió, sinó també per les opinions positives que van mostrar els assistents en acabar l'acte.


Ajuntamentdeteia