Les ordenances més socials, pensant en les persones

El passat dimarts 29 d´octubre es van aprovar al Ple municipal les ordenances fiscals per al 2014 amb una unanimitat de gairebé el 100%, amb el vot favorables dels 13 regidors en gairebé tots els punts, tret d´una abstenció i un vot en contra en una de les taxes per part del partit dels Socialistes.

Les ordenances fiscals són les normes a partir de les quals es regulen les taxes i els impostos a aplicar als veïns o usuaris dels diversos serveis que ofereix el municipi.

Aquestes ordenances han estat treballades, entre cadascuna de les regidories, Alcaldia, Intervenció i la Regidoria d´Hisenda. Ha estat un treball acurat per mirar de beneficiar, al màxim, els contribuents. Podríem dir que són unes taxes de caràcter altament socials.

Han estat unes ordenances consensuades en bona mesura amb la resta de grups municipals, a qui agraïm les seves aportacions.

Hem intentat disminuir la pressió fiscal al vilatà, i per això, per segon any consecutiu s´ha rebaixat l´IBI, fet que repercutirà en els ingressos que rep l´Ajuntament, però hem considerat que era important aturar les apujades que havíem tingut darrerament. Pocs pobles de Catalunya han pogut assolir aquesta fita, sobretot amb les dificultats actuals, com per exemple la pujada de l´IVA.
Les modificacions més importants són:

- Baixada del tipus impositiu del 0,95 al 0,875 per a no augmentar la pressió fiscal al vilatà.
- Baixada de l'IBI
- Bonificació del 25% als vehicles híbrids i elèctrics.
- Noves bonificacions a la Plusvàlua Municipal i a l´Impost d´Activitats econòmiques, incentivant la contractació de personal.

Respecte la resta d´impostos i taxes no han patit modificacions en la seva majoria, o fins i tot en alguns casos, s´han rebaixat, o se n´han creat de noves, sempre en benefici dels contribuents, ja que l'augment de l'IPC l'assumirà l'Ajuntament.


Ajuntamentdeteia