Teià pioner al Maresme en la implantació de la fibra òptica

La fibra òptica arriba a Teià.

fibraEn una recent reunió entre Alcaldia, regidories de comunicació i serveis, tècnics de l’Ajuntament i una empresa interessada en la implantació de la fibra òptica a Teià, es va donar el vist-i-plau per tal que es comenci la implantació de la fibra òptica a Teià. Aquesta no tindrà cap cost ni per a l’ajuntament ni vilatans i es realitzarà utilitzant els canals actuals de coure que ja hi ha instal·lats per a la gestió de la telefonia habitual.

Cal recordar que actualment la velocitat d’internet depèn bàsicament de la distància entre la centraleta que Telefónica te al Masnou, i el domicili on es vulgui arribar. A més distància, menys potència. Això fa que hi hagi llars on la velocitat d’internet sigui molt minsa o gairebé nul·la.

Aquest desplegament suposa la creació d’una nova xarxa que arribarà directament a cadascun dels habitatges i comerços sense punts intermedis ni coaxials ni de fil de coure (actuals línies de telèfon) i permetrà gaudir simultàniament, a més d’internet, de canals de TV i de tots els avantatges que ofereix una línia d’aquestes característiques, amb una velocitat de connexió de 100 Mb.

Per tal que la companyia pugui arribar a totes les llars, aquesta sol·licitarà prèviament a la instal·lació, el preceptiu permís als particulars per tal d’adaptar les instal·lacions existents dels edificis, entrant de forma canalitzada si aquests estan preparats, o per patis interiors i façanes segons permeti la topologia de l’edificació i solucionant les incidències o reclamacions que puguin produir-se.

El resultat final permetrà que pràcticament el 100% de les llars de Teià disposin de cobertura de fibra òptica abans de final de 2013.

Un cop arribi la fibra a cada llar, el vilatà podrà triar la companyia de telecomunicacions que més li convingui com es fa actualment tant amb les línies de telèfon com amb les connexions a internet.

Avantatges que aquest projecte ofereix a Teià. 

Aquest projecte permetrà a l'Ajuntament de Teià ser pioner en el compliment dels objectius de l'Agenda Digital Europea (50% de llars connectades a xarxes d'accés a Internet amb velocitat de connexió a 100 Mbs l'any 2020) i de la estratègia 2011-2015 del Pla Avanza 2 (disponibilitat de banda ampla a 100 Mbs pel 50% de la població l'any2015).

El projecte de desplegament de fibra òptica a Teià permetrà posicionar al municipi en la nova economia digital, podent oferir als seus ciutadans i empreses la base tecnològica sobre la qual construir un nou model productiu

La disponibilitat d'infraestructures d'accés ultra-ràpid en el municipi permetrà a les empreses situades al seu territori millorar la seva productivitat i competitivitat, en les mateixes o millors condicions tecnològiques que les seves homologues europees.

Teià veurà potenciada la seva capacitat per convertir-se en pol d'atracció per a la implantació d'empreses de base tecnològica, que precisen de recursos de connectivitat que, únicament, les modernes xarxes de fibra òptica poden proporcionar

Els ciutadans disposaran de moltes més prestacions per un preu similar que paguen en l'actualitat per l'accés a la xarxa de coure tradicional, motiu pel qual s’accelerarà la seva inclusió digital i es potenciarà la seva incorporació a la Societat de la informació.

Teià es convertirà en una referència en permetre que el 100% dels seus ciutadans disposin d'accés als nous serveis, aplicacions, continguts i plataformes que només podran ser prestats mitjançant xarxes de nova generació

La posada en marxa d'aquest projecte dinamitzarà el mercat de banda ampla en el municipi i permetrà una millor i major oferta de serveis, que redundarà en una millor qualitat de vida deis ciutadans.

Aquest projecte permetrà reduir l'escletxa digital intramunicipal, en permetre que tots els ciutadans puguin gaudir dels mateixos serveis i aplicacions, independentment de la distancia dels seus habitatges a la central que li proporciona servei. Cal recordar que, a l'actualitat, la capacitat del servei basat en ADSL i coure depèn, en gran mesura, de la distancia a la central telefònica.


Ajuntamentdeteia