Avui, Dia internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones

Coincidint amb aquesta diada es projectarà el documental Desenfocament de Gènere a la Biblioteca de Can Llaurador

Avui es celebra el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones. El 25 de novembre va ser declarat dia internacional contra la violència de gènere el juliol de 1981, en el context del primer Encuentro Feminista de Latinoamérica y del Caribe celebrat a Bogotà (Colòmbia). En aquesta trobada les dones van denunciar la violència de gènere en l'àmbit domèstic i la violació i l'assetjament sexual en l'àmbit dels governs, incloent-hi la tortura i els abusos que patien moltes presoneres polítiques.

Es va escollir aquest dia per commemorar el violent assassinat de les germanes Mirabal, tres activistes polítiques assassinades el 25 de novembre de 1960 mentre anaven a Puerto Plata a visitar els seus marits empresonats, en mans de la policia secreta del dictador Rafael Trujillo a la República Dominicana. El 1999, l'ONU va donar caràcter oficial a aquesta data.

Per commemorar aquesta data, la Biblioteca de Can Llaurador projectarà avui a les 19h de la tarda el documental Desenfocament de gènere, un reportatge realitzat per Ajuda en Acció que fa una reflexió sobre la representació de les dones en els mitjans de comunicació, com influeixen en la construcció de la seva identitat i en la transformació o manteniment d'estereotips. Després de la projecció tindrà lloc una tertúlia sobre la situació de la dona a la societat actual.
A continuació, es llegirà el Manifest del Dia Internacional de la Lluita contra la Violència vers les Dones. A càrrec de Dones 21.

Podeu llegir el manifest sencer aquí.


Ajuntamentdeteia