Ben aviat Teià tindrà fibra òptica!

fibraLa velocitat d'Internet al nostre municipi sempre ha estat un problema. Tot i així, des del passat mes de desembre, l'empresa privada Telefónica va decidir començar la implantació de la fibra òptica com a prova pilot a diferents municipis del Maresme, en una actuació pionera a la comarca.

La fibra òptica és la tecnologia més avançada en el sector de la transmissió de dades, i la que permet navegar a més velocitat (100 Mb, és a dir deu vegades més ràpid que un ADSL, o pujar arxius i continguts audiovisuals a 10 Mb). A més, permet serveis associats com fer videoconferències segures amb qualsevol part del món; facilitar la mobilitat en la gestió de particulars i empreses amb solucions al núvol; impulsar la presència d'empreses i particulars a la xarxa amb millores a la pàgina web; comerç electrònic; interactivitat; o TV en alta definició –HD-, entre d'altres.

Durant aquests primers mesos del 2014, Telefónica desplegarà la fibra òptica al 80% de la nostra població. Instal·lar-la als edificis requereix l'autorització de la comunitat de propietaris, per això ja s'estan recollint les sol·licituds amb les signatures de presidents o administradors de finques.

En aquests moments, els tècnics estan construint l'arbre d'alimentació i a finals d'aquest mes ja es començarà a donar cobertura al municipi. La previsió, segons ens indiquen els responsables del projecte, és que a finals d'abril s'hagi acabat el desplegament de la fibra òptica però possiblement es pugui començar a donar servei a partir del mes de març a les zones ja habilitades.

Com passa actualment amb l'ADSL, malgrat que el cablejat sigui de Telefónica i per tant, aquesta empresa en cobri el cànon corresponent, qualsevol vilatà podrà escollir entre les diferents empreses de telecomunicacions que ofereixin fibra òptica, optant per aquella que més li convingui.

Aquest projecte és una gran notícia per Teià, que mai s'havia situat com a prioritat tecnològica de les empreses de telecomunicacions, i ara en canvi, serà un dels primers pobles del Maresme en gaudir de la fibra òptica. Tot plegat, sense cap cost per a l'Ajuntament.


Ajuntamentdeteia