El ple de l'Ajuntament aprova el pressupost 2014

pressupostosEl ple de dimarts va aprovar amb els vots a favor de CiU, ERC i PSC; l'abstenció del PP i el vot en contra de GdT, el pressupost municipal per a l'exercici 2014. Aquest pressupost ascendeix a 7.149.610 €, i ha pres com a premissa la reducció d'ingressos provinents de la baixada de l'IBI i la rebaixa de les aportacions procedents d'altres administracions. Aquesta reducció d'ingressos, però, ha quedat compensada per la previsible posada en marxa d'una gran superfície alimentària que suposaria un ingrés per l'Ajuntament de 273.000 €. Malgrat tot, el govern ha decidit actuar amb prudència, i en els propers dies aprovarà una congelació de partides pel mateix import que es preveu ingressar per aquest concepte, per tal de no hipotecar les finances municipals en cas que finalment el projecte no es dugués a terme.

A grans trets, el pressupost d'enguany presenta algunes novetats respecte el de l'any passat:

  • Augment de beques i ajudes: S'obre una nova línia d'ajudes educatives, en un moment clau de dificultats econòmiques per moltes famílies del municipi.
  • Plans d'Ocupació: L'Ajuntament s'acull a la convocatòria de subvencions per tal de contractar persones que durant aquest any i el que ve podran reforçar l'àrea de Neteja i Serveis, de manera que, a més d'oferir feina a persones aturades, es podrà reforçar el servei de la Brigada.
  • Conveni amb el Masnou, Alella i Teià de Casa del Marquès: La posada en marxa d'aquest centre d'empreses permetrà poder donar servei a empreses i autònoms, en un moment de crisi en què cal posar mitjans i ajudes a aquells que poden ocupar i auto-ocupar-se.
  • Adequació i arranjament de carrers: Paviment antilliscant al Fivaller; canalització a Folch i Torras; adequació al Camí de la Serra...
  • Activitats culturals per un moment històric com és la celebració del Tricentenari.
  • Impuls de l'àrea de Joventut: Adequació del Casal de Joves i augment del pressupost per tal de donar respostes a les necessitats específiques d'aquest col·lectiu.
  • Arranjaments a l'escola El Cim: Després de força anys de funcionament, l'escola necessita urgentment fer petites inversions per posar al dia l'equipament.
  • Possible adequació d'un terreny proper al centre del poble, per tal de dotar de més aparcaments aquesta zona.
  • Posada en marxa del local de la Plaça Catalunya: Aquest projecte permetria prestar diferents serveis al col·lectiu de gent gran del municipi, especialment als pisos de gent gran, oferint servei de menjador, podologia...
  • Creació de la nova regidoria d'Infància: Per als més petits, i arribant fins als 12 anys, s'ha creat una nova regidoria que pugui atendre les necessitats tant dels menuts, com de les seves famílies, oferint activitats puntuals i tallers durant l'any.
  • Posada en marxa d'un Banc del Temps: En un moment de crisi com el que vivim, amb molta gent a l'atur, és un bon moment per intercanviar el nostre temps. D'aquesta manera, es podran intercanviar serveis entre els participants gratuïtament.
  • Pla d'Ordenació Urbanística Municipal: L'acabament d'un projecte de tanta envergadura com el POUM permetrà posar urbanísticament al dia les necessitats del municipi.
  • Dotació d'un nou policia local: Arran de l'acomiadament d'un policia per l'anterior govern, s'ha decidit reincorporar un nou policia per tal de reforçar la plantilla.

Algunes d'aquestes inversions i projectes, estaran pendents de rebre el finançament corresponent. Si aquest no arriba, no es podran dur a terme, tenint en compte que la premissa d'aprovació d'aquest pressupost ha estat la prudència per tal de no posar en perill les finances municipals, en un moment econòmicament difícil, sobretot pel deute que tenen les administracions superiors amb l'Ajuntament.

 


Ajuntamentdeteia