S'inaugura l’exposició del Tricentenari a Teià

tricentenariEl passat divendres 11 d'abril, a la Plaça de la Cooperativa, es va inaugurar l'exposició itinerant a l'aire lliure "Catalunya: 300 anys després". Es tracta d'una exposició composada per 18 plafons, amb un disseny modern i atractiu, i que fa un recorregut pels darrers tres segles de la història de Catalunya, els que van del 1714 al 2014. L'exposició, que serà a Teià de l'11 al 24 d'abril, planteja una mirada detallada sobre com es va desenvolupar la Guerra de Successió arreu del territori i dedica un espai a comparar com era el país a principis del segle XVIII i com és avui en els àmbits de la política, l'economia i la societat, la ciència, la cultura i les tradicions.
"Catalunya: 300 anys després" és una mostra que vol abordar el Tricentenari des d'una perspectiva diferent, moderna, però també reflexiva. Una exposició que dibuixa el fil entre el 1714 i el 2014 per a reconèixer qui érem, qui som i com ens projectem cap al que volem ser. Compta, a més a més, amb un plafó personalitzat i dedicat al poble que l'acull i que ens fa una pinzellada de com ha estat la història d'aquests trescents anys per Teià.

L'acte d'inauguració va comptar amb la participació de l'Alcalde de Teià, Josep Botey, del regidor de Cultura, Francesc Ribas, i Jordi Soler, de l'empresa productora de l'exposició "Reunión de Papaia" i el va concloure l'actuació de la Coral Esclat.

L'Alcalde Botey va fer un minuciós repàs sobre els tres-cents darrers anys de la nostra història, fent referència als continus atacs que ha rebut Catalunya i dels quals sempre n'ha renascut amb força.

Podeu consultar tots els actes commemoratius del Tricentenari de la Guerra de Successió a http://tricentenari.teia.cat


trescents1 


Ajuntamentdeteia