La Biblioteca de Can Llaurador és biblioteca UNESCO

BiblioLa Biblioteca de Can Llaurador de Teià ja forma part des d'aquest mes d'abril del Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la UNESCO. Aquest Grup va ser creat l'any 1995 per difondre els objectius de la UNESCO. El Manifest IFLA/UNESCO sobre la Biblioteca Pública declara que la UNESCO creu en la biblioteca pública com a força viva per a l'educació, la cultura i la informació, i com a agent essencial per aconseguir la pau i el benestar espiritual a través del pensament.

Seguint aquest manifest, les més de 40 biblioteques que formen actualment el grup a Catalunya i Balears tenen molt en compte la seva funció social, educadora i integradora. Per tal d'assolir aquestes funcions, aquestes biblioteques es conceben com un lloc de trobada i socialització de la vida de la comunitat on està ubicada i consideren la lectura com un element prioritari, enriquidor i generador de vida. Fan difusió de les publicacions de la UNESCO i organitzen tota mena d'activitats per fer-se ressò dels dies, anys i commemoracions internacionals de les Nacions Unides, o dels grans reptes del nostre segle.

La Federació Catalana d'Associacions i Clubs UNESCO (FCACU) coordina el Grup de Biblioteques Catalanes Associades a la UNESCO, donant suport a diversos projectes d'innovació bibliotecària i iniciatives per afavorir la lectura i la narració de contes, així com l'adaptació dels serveis.

Podeu consultar aquí l'enllaç al manifest de la UNESCO sobre la biblioteca pública: http://www.cobdc.org/publica/manifestos/manifest_bp.html

 


Ajuntamentdeteia