Professionals de Suècia vénen a conèixer el Servei d'Atenció a Domicili de Teià

suecia1Del 22 al 25 d'abril els Serveis Socials de Teià, conjuntament amb els de les poblacions de Pineda de Mar, El Prat de Llobregat i el Consell Comarcal d'Osona, sota la coordinació de la Diputació de Barcelona, han acollit a professionals del Servei d'Atenció a Domicili d'Essunga, un municipi suec de 5.530 habitants. Aquestes visites s'emmarquen dins el projecte europeu anomenat Leonardo da Vinci, que té la finalitat de donar resposta a les necessitats de formació professional a Europa.

L'objectiu de la visita d'aquestes professionals sueques ha estat conèixer de ben a prop el funcionament del Servei d'Atenció a Domicili (SAD) d'altres països. Per aquest motiu han acompanyat durant aquests dies als professionals del SAD de Teià en les seves tasques diàries als domicilis, compartint qüestions i reflexions sobre les formes de treballar l'atenció directa a les persones.

Així mateix, s'han reunit amb els responsables tècnics, intercanviant mètodes de treball, formes de planificació, organització i gestió del SAD, generant noves reflexions entorn la cura de les persones dependents. Aquesta delegació sueca també ha estat rebuda per l'alcalde de Teià, Josep Botey i el regidor de Benestar Social, Jaume Sabatés.

Participar en aquest programa ha ofert a Teià l'oportunitat de comparar actuacions, models d'intervenció i conèixer una altra realitat, havent resultat una experiència molt enriquidora per als equips dels dos municipis, Essunga i Teià.


Ajuntamentdeteia