L'Ajuntament repeteix el tractament contra el mosquit tigre als embornals de la via pública

mosquitPer quart any consecutiu l'Ajuntament de Teià, en compliment del conveni signat amb el Consell Comarcal del Maresme, està duent a terme una campanya de control del mosquit tigre a la via pública. La mesura consisteix en l'aplicació d'un tractament de larvicida en els embornals sifònics per eliminar les larves de mosquit tigre i així evitar l'aparició dels mosquits adults. La primera aplicació es va fer el passat 4 de juny i es tornarà a repetir els mesos de juliol i agost.

A més de les mesures preventives promogudes per l'Ajuntament a la via pública, per lluitar contra la proliferació del mosquit cal que la població també tingui cura i compleixi les mesures preventives dins de l'àmbit privat. Bàsicament, cal evitar l'acumulació d'aigua en exteriors que faciliti la cria dels insectes:

- Buidar regularment o retirar qualsevol recipient de l'exterior que pugui acumular aigua: joguines, cendrers, gerros, galledes, plats de sota els testos, safareigs, pneumàtics, ornaments de jardí, etc.

- Tapar, mitjançant una tapa o una tela de mosquitera prima (malla de 2 mm de mida màxima) els recipients a l'exterior que es consideri imprescindible mantenir amb aigua.

- Mantenir netes de restes vegetals les canaleres de recol·lecció d'aigües de les teulades, així com els embornals dels patis.

- Evitar acumulacions d'aigua en les zones de drenatge o canals de desguàs.

- Cobrir els petits forats i depressions del terreny que acumulin aigua i evitar els forats naturals presents en troncs.

- Mantenir completament eixutes les basses o les piscines quan estiguin buides. En cas que estiguin plenes, aquestes s'han de mantenir tapades o en condicions higienicosanitàries mitjançant els tractaments de l'aigua adients per evitar la proliferació de larves de mosquits. Les piscines de plàstic s'han de buidar periòdicament i, si no es fan servir, cal retirar-les.

- Canviar sovint l'aigua dels abeuradors dels animals domèstics.


Ajuntamentdeteia