L'equip de govern explica als vilatans la situació econòmica i els seus projectes de futur

audienciaLa sala d'actes de la Unió va acollir ahir la primera audiència pública realitzada per l'equip de govern format el novembre passat després de la moció de censura. L'audiència es va centrar en dos temes clau per entendre la situació actual del nostre Ajuntament: la liquidació i el pressupost municipal.

La regidora d'Hisenda, Montse Gràcia, va explicar als assistents quin ha estat el resultat aprovat en el darrer ple de la liquidació de l'any 2013, és a dir, què es va ingressar i què es va gastar realment durant l'any passat. En aquest sentit, és important destacar que la liquidació aprovada, malgrat ser positiva, no ha complert el que s'anomena "regla de la despesa", cosa que portarà l'actual equip de govern a haver d'aprovar un Pla Econòmic Financer. Això ha passat perquè la diferència entre la liquidació de l'any 2012 i la del 2013 s'ha incrementat en un percentatge superior a l'1,7%. Entre d'altres causes, trobem per exemple que el 2012 no es va haver de fer front a la paga doble dels treballladors -pel decret aprovat pel govern central- o que finalment, el pressupost d'algunes àrees com Cultura es superés respecte el pressupostat en un 25% afegint despeses no previstes, com per exemple, la col·locació d'un envelat al poliesportiu per Festa Major.

Per altra banda, un altre fet que marca la liquidació del 2013, ha estat l'endarreriment del pagament de les subvencions d'altres administracions, especialment de la Generalitat, que ascendeix gairebé als 600.000 €, i que tot i estar pendents de cobrament, encara no han arribat. Per tot això, el govern haurà de ser molt curós amb les despeses d'enguany, deixant aturats alguns projectes fins que no es rebin els ingressos corresponents.

A la segona part de l'audiència, el regidor d'Educació, Jaume Sabatés, va explicar com ha distribuït l'equip de govern el pressupost municipal en les diferents àrees de l'Ajuntament, i quina ha estat la previsió d'ingressos i despeses d'enguany, destacant-ne l'ingrés per la construcció del Mercadona. També va explicar quins són els projectes diferencials de cadascuna de les regidories.

Finalment, l'alcalde Josep Botey, va explicar als assistents quins són els projectes de futur que s'han reflectit en aquest pressupost, i quines són les inversions previstes per aquest any (pendents sempre de rebre els ingressos corresponents) com és la canalització del carrer Folch i Torres, la nova zona d'aparcament al centre del poble, la col·locació d'un paviment antilliscant al carrer Fivaller i la rampa de l'església i la cobertura del pati de l'escola El Cim.

Pel que fa a les regidories, l'alcalde va destacar el conveni signat amb el Masnou, Alella i Teià del viver d'empreses de Cal Marquès; el Banc del Temps; la creació de la nova regidoria d'Infància; l'acolliment a plans d'ocupació; la formació a la policia per millorar-ne el servei; l'impuls de campanyes cíviques per fomentar la convivència a través de l'agent cívic; el nou web de comerços i empreses; l'increment de la partida de Joventut i la millora del local del Casal de Joves; la creació de l'orquestra municipal; les trobades amb veïns de l'equip de govern cada setmana; la creació de beques per llibres i material escolar; el conveni amb l'AE Teià per millorar la seva pista; la redacció del PAFES (Pla d'Activitat Física Esport i Salut); l'increment dels ajuts de serveis socials...

Finalment i per acabar l'acte, l'equip de govern va atendre les preguntes dels assistents, prenent nota dels suggeriments que van anar sorgint.

Podeu consultar el contingut de l'audiència pública a l'arxiu adjunt.

 


Ajuntamentdeteia