11 de setembre: acte de compromís amb el 9N i ofrena

Entitats-adhesio-11-setembre-14Estem vivint un moment històric per Catalunya on, més que mai, la societat civil té un paper clau, traçant el camí que permeti expressar-nos democràticament sobre el nostre futur com a país. I a Teià no ha estat menys. Gràcies a l'ANC i Òmnium, el dia 11 de setembre es va fer un acte de compromís amb el 9N on més d'una vintena d'entitats i 11 dels 13 regidors de l'Ajuntament de Teià van signar una carta de compromís donant suport a la celebració de la consulta el proper 9 de novembre. D'aquesta manera, es visualitzava la confluència entre la societat civil i les institucions en fer realitat la voluntat del dret a decidir.
 
L'acte, que es va celebrar just abans de l'ofrena floral, davant de la porta de l'Ajuntament, va aplegar un munt de persones per veure com els representants de diverses entitats i els regidors de l'Ajuntament feien entrega del seu full de compromís. Un cop recollits els compromisos, i com a cloenda de l'acte, l'alcalde de Teià en va fer l'entrega a la presidenta de l'ANC Teià, Adela Olivella. Malgrat que l'acte d'entrega de compromisos va tenir lloc el dia de la Diada per la càrrega simbòlica d'aquest dia, cal recordar a les entitats que encara estan a temps de fer entrega del seu compromís fins al 10 d'octubre a l'ANC, escrivint a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Finalment, els Tabalers dels Dimonis de Teià van dirigir els assistents cap al Parc de Can Godó per tal de procedir a la tradicional ofrena floral davant del monòlit de Rafael Casanova i Sebastià Dalmau. I tot plegat, per acabar a la manifestació a Barcelona on es van aplegar milers i milers de persones en una jornada històrica pel país.

Però això no acaba aquí. Comença el compte enrere per la consulta. I per això, el ple de l'Ajuntament passarà aquest vespre a aprovació una moció per donar suport a la convocatòria de la consulta per decidir el futur polític de Catalunya el proper 9 de novembre de 2014, en resposta a la crida realitzada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM) a tots els seus municipis adherits. El ple tindrà lloc avui a les 20'30h a la sala de plens de l'Ajuntament de Teià, així que us animem a participar-hi!
També el podreu veure online a través del següent enllaç: http://www.teia.cat/index.php/component/k2/item/489-ple-municipal-online
 
Podeu llegir el discurs de l'alcalde, Josep Botey, durant l'acte de compromís i del regidor de Cultura, Francesc Ribas, a l'ofrena floral en els arxius adjunts.
 
Fotografies de l'ofrena cedides per Montse Tarradas. Fotografies de l'acte de compromís amb el 9N cedides per Antoni Brincau.

Ajuntamentdeteia