Teià també present en el lliurament de mocions en suport del 9N al president Mas

15254148000 244484374b bEl dia 4 de setembre els alcaldes dels 920 municipis que varen aprovar la moció de suport del món local a la convocatòria de consulta del pròxim 9 de novembre, varen fer lliurament de l'acord de Ple, que en el nostre municipi es va aprovar en la sessió plenària del 25 de setembre amb el vot favorable d'11 dels 13 regidors. Prèviament els representants del món local varen ser rebuts per l'alcalde de Barcelona Xavier Trias, que va destacar el compromís del municipi de Catalunya amb el dret a decidir i va dir que "entre tots ens hem de fer responsables que el 9N sigui una festa de la democràcia".

Tot seguit, els alcaldes assistents varen creuar la Plaça Sant Jaume fins a la Generalitat, en un passadís escortats a banda I banda per agents de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra, vestits de gala. Ja a la Generalitat els alcaldes van lliurar els certificats dels acords de Ple als dipositaris de la Generalitat, que al seu torn els van lliurar al president Mas. L'acte va estar envoltat de la solemnitat i transcendència d'un moment històric.

Miquel Buch, president de l'Associació Catalana de Municipis i alcalde de Premià de Mar, es va dirigir als assistents, en un parlament molt emotiu i llargament aplaudit: "Hi som la gran majoria, dels 920 ajuntaments. Ho fem des de la diversitat, com és Catalunya, un país ric i divers". Buch va remarcar que el món local farà costat al president. "Quan et giris, ens veuràs al darrere teu", va dir a Mas.

Finalment el president Artur Mas, va cloure l'acte assegurant que "les imatges de l'acte d'avui formaran, d'aquí a uns anys, part de la història del país, i que els alcaldes i alcaldesses que hi han participat, com a representants del poble de Catalunya, en seran els protagonistes".

El discurs del president av rebre una llarga ovació de tot els presents, que van corejar crits "d'independència" durant una bona estona al bell mig del Palau de la Generalitat. En acabar, els alcaldes van aixecar simbòlicament les seves vares. L'acte es va cloure amb el cant dels Segadors, interpretat per la Coral Sant Cugat.


Ajuntamentdeteia