Teià homenatja a la vellesa

DSC04026

El diumenge 26 d'octubre es va celebrar la tradicional festa d'Homenatge a la Vellesa, enguany, a la sala d'actes de l'Institut de Teià, amb la participació d'un bon nombre d'avis i àvies, amb els seus familiars. Amb el patronat, alcalde, jutgesa i mossèn, els avis van celebrar aquesta diada que compleix la 64 edició d'aquest homenantge que any rera any, s'ha viscut amb intensitat al nostre municipi, tant per part dels homenatjats, com per part dels veïns i veïnes de Teià.

Aquest acta ha anat canviant de format i d'ubicació. Els primers anys es celebrava a la Societat La Flor de La Palma, amb un esmorzar-xocolatada i un generós espectacle en què hi participaven totes les edats i estils, i enimg, l'Ofici solemne que els avis i àvies, acompanyats per les madrines, no es deixaven perdre. Posteriorment es va ampliar la festa i va passar a celebrar-se a l'envelat, ara amb un dinar i el posterior espectacle. Una vegada inaugurat el poliesportiu la festa s'hi va traslladar durant uns anys per, finalment, ubicar-la actualmente a l'Institut de Teià.

Enguany es va homenatjar especialment als dos teianencs més grans que hi van assistir: l'Eduard Fornés (102 anys) i la Mercé Sabatés (95 anys), que varen ser obsequiats amb rams de flors per part del Patronat.

La història del Patronat és la historia de les darreres generacions de teianencs, de qui molts n'han format part i han treballat des del capdavant: com en Josep Duran, en Manel Mestre, en Joaquim Botey, l'Emiliano Fortea, en Marcel Bardavio, en Joan Botey i l'Eduard Sàenz que ho presideix a dia d'avui, entre molts d'altres.

Va ser el mateix president que, amb emocionades paraules, es va acomiadar personalment i en nom de tot l'equip del Patronat, agraint-los el seu treball i col·laboració.

Per acabar l'acte l'alcalde, Josep Botey, va adreçar-se als assistents dient que "les relacions entre generacions són molt importants pel progrés dels pobles i ciutats, perquè sou transmissors de valors i principis als més joves. Vosaltres els vàreu rebre dels vostres pares, ho heu traspassat als vostres fills, i avui són els vostres néts els que reben aquest relleu de dignitat" i va comprometre l'Ajuntament a protegir la festa i assegurar-ne la continuitat perquè "vosaltres sou mereixedors del nostre més sincer reconeixement perquè heu estat el puntal sobre el qual s'han sostingut totes les vostres famílies, i perquè els vostres esforços, les vostres il·lusions i els vostres reptes han estat també la història del nostre poble".

 


Ajuntamentdeteia