S'aprova el pressupost 2015 amb els vots a favor del govern municipal

Dimarts passat el ple de l'Ajuntament va aprovar el pressupost del 2015, amb els vots a favor del govern municipal (CiU, ERC i PSC); l'abstenció del grup municipal del PPC i el vot en contra de GdT.

El pressupost per a l'any que ve ascendeix a 7.025.771 € i es caracteritza per l'austeritat, tenint en compte la baixada d'ingressos arran de la crisi econòmica. L'estalvi brut, o el que és el mateix, la capacitat d'estalvi que preveu l'Ajuntament un cop es descompten les despeses corrents dels ingressos corrents, es situa en 969.000 euros. I l'estalvi net, on es descompten les càrregues financeres per amortització i interessos dels préstecs, se situa en 84.000 €.

Les inversions baixen a poc més de 300.000 euros i queden finançades per subvencions, un crèdit de 90.000 euros i l'estalvi net del propi Ajuntament. Aquestes inversions queden reduïdes a un arranjament del Poliesportiu, el projecte d'acondicionament del Camí de la Serra i els entorns de Can Llaurador (tots aquests, projectes amb subvenció d'altres administracions) i la canalització del carrer Folch i Torres, que ascendeix a 90.000 €, i que cal executar arran de la denúncia de la comunitat de veïns de Sant Berger que reclamava la demolició de la SI Turó d'en Baldiri.

Una altra novetat, és que per primera vegada, s'incorpora un Fons de Contingència per tal d'atendre necessitats imprevistes i inajornables i que aquestes no posin en risc altres despeses.

Després que aquest Ajuntament iniciés un Pla de Sanejament el 2011, i que acaba aquest mateix any, just ara es comencen a veure els resultats: S'haurà passat de tenir un deute de prop de 5 milions d'euros a 2.757.000 quan acabi el 2015. A través d'un esforç important de contenció de la despesa, s'ha aconseguit reduir el deute en gairebé de 2 M d'euros en només 4 anys. I sense anar més lluny, l'any vinent l'estalvi i la capacitat d'inversió de l'Ajuntament ja serà molt superior gràcies a aquest esforç de contenció de la despesa.

En definitiva, un pressupost ajustat a la realitat econòmica, però realista i prudent amb unes finances sanejades, i amb un equilibri entre ingressos i despeses.

Podeu consultar els detalls del pressupost a la memòria d'alcaldia que trobareu a l'arxiu adjunt.

pdf Memòria d'alcaldia 268Kb Downloads: 3,328

PDF


Ajuntamentdeteia