El Govern Municipal aconsegueix 125.000 euros de la Diputació per realitzar els arranjaments més prioritaris de l'escola El Cim

reunio dibaL'alcalde de Teià, Josep Botey, i el regidor d'ensenyament, Jaume Sabatés, s'han reunit amb el president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve i el vicepresident tercer de la diputació i alcalde de Vilassar de Mar, Joaquim Ferrer per demanar el suport de la corporació provincial per tal de dur a terme la rehabilitació de l'edifici de l'escola municipal, El Cim, que pateix importants desperfectes. Es tracta d'un edifici que va ser construït fa més de quaranta anys, que després de projectes d'ampliació i remodelació acordats amb la Generalitat els anys 2004 i 2008 que no es van arribar a dur a terme en la seva totalitat per les dificultats econòmiques, i que cal fer-li un manteniment a fons i sobretot, adequar-lo als requeriments de seguretat vigents.

El president Esteve ha estat receptiu a les peticions dels nostres representants municipals i s'ha compromès a una ajuda extraordinària 125.000€ per fer front a algunes de les deficiències de seguretat més urgents. Malauradament, amb aquesta aportació no es cobreixen ni de bon tros les deficiències de l'escola per la qual cosa continuarem reivindicant al Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya la reforma integral aprovada l'any 2008. A aquesta aportació de la Diputació aquest any s'hi ha de sumar la reparació de les deficiències estructurals del gimnàs nou, el compromís del Departament d'Ensenyament de fer un RAM (reforma ampliació i millora) a l'escola per una quantia aproximada de 50.000 € i les aportacions de fons propis com hem fet l'any 2014.

La Diputació de Barcelona va elaborar, i va lliurar el setembre passat a l'Ajuntament, l'estudi "Pla Inicial de Manteniment de l'Escola El Cim en el municipi de Teià", en el que es detallaven les mancances i els arranjaments necessaris per a l'escola el Cim, amb la valoració econòmica i el calendari segons prioritats.

El regidor d'ensenyament i l'alcalde han fet diferents visites al Departament d'Ensenyament de la Generalitat i a, la Diputació, per què aquestes administracions s'impliquessin amb el que és una necessitat urgent de reparació i manteniment del centre escolar que han donat fruit amb els compromisos d'aportacions en aquesta primera fase de 2015 del Pla de Manteniment d'El Cim.


Ajuntamentdeteia