Visita guiada al campanar

campanarAquest diumenge, dia 8 de febrer, s’inicia l’activitat de visita guiada del campanar de l’església de sant Martí de Teià. Es pensa repetir la visita cada 2n diumenge de cada mes per mostrar als teianencs i visitants aquesta meravella del patrimoni històric i paisatgístic del nostre poble.

El campanar, recentment restaurat, es manifesta en tot el seu esplendor.

Tots els teianencs reconeixem el nostre campanar com un símbol de la nostra identitat com a poble: en un fotografia d’un poble indeterminat ens és fàcil identificar-lo si veiem la silueta del nostre campanar.

Ara tenim el goig de poder entrar dins el campanar, veure les seves entranyes (campanes, rellotge antic, cimbori, etc) i conèixer una mica d’història. Des de l’any 1574 ha estat testimoni impassible de la vida quotidiana dels teianencs: ens ha servit de defensar-nos dels pirates, ens ha indicat el pas de les hores, ens ha comunicat els enterraments dels nostres veïns, ens ha despertat el dia de festa Major, ens ha ...

La Comunitat Cristiana de Sant Martí de Teià mitjançant “l’Espai Sant Martí” està treballant en el projecte de mostrar tots els elements que formen part del patrimoni històric i cultural de la parròquia, però que en definitiva són de tots els habitants de Teià. El campanar és el primer objectiu assolit.


Ajuntamentdeteia