Recollida d'aliments en favor de Càritas

Entre el 15 i el 20 de desembre els centres escolars del nostre municipi i el consell municipal de cooperació varen fer una nova campanya de recollida d’aliments en favor de Càritas de Teià aconseguint més de 250 kg d’aliments. La recollida estava destinada a aliments infantils (llets, cereals, galetes, cacao...) que són els aliments que menys arriben a Càritas des del Banc d’aliments i les institucions Europees. Som conscients que amb aquestes campanyes no aconseguim reduir les causes que hi ha darrera de les desigualtats i necessitats socials, però ens han d’ajudar a prendre consciencia de la feblesa social en la que vivim i la necessitat que tots tenim de tots. 

La realitat social ens mou: Càritas

El passat 18 de desembre i organitzat per la Regidoria d’Educació, Benestar Social i Sanitat dins de la campanya de recollida d’alimetns, va tenir lloc a la Casa Municipal de Cultura La Unió una xerrada sobre Càritas.

La presentació principal va córrer a càrrec de Lourdes Astigarraga, treballadora social de Càritas Diocesana de Barcelona. Vam poder veure la gran resposta que Càritas està donant en diferents àmbits socials, davant la complicada situació actual.

Mn. Xavier Pich-Aguilera, Rector de Teià, va presentar també tots els serveis que actualment Càritas Teià està oferint a les persones del nostre poble que ho necessiten. Al llarg de la seva presentació ens va dir: “Tots els voluntaris de Càritas Teià tenim molt clar que tots tenim necessitats, i en aquest sentit tots ens necessitem, el què vol dir que, “tots som tots”. Tots els voluntaris de Càritas Teià tenim molt clar que treballem per la interculturalitat, i en aquest sentit, tots hem de treballar transversalment per la interacció, l’empatia, la comprensió i la capacitat d’aprofitar les sinergies d’entesa i diàleg”.

Una vegada finalitzades les presentacions, algunes persones van formular preguntes prou interessants, aconseguint així que l’acte fos molt enriquidor per tots els assistents.


Ajuntamentdeteia