La liquidació del 2014 confirma l’evolució positiva de les finances de l’Ajuntament

El ple municipal celebrat ahir al vespre va donar compte de la liquidació del pressupost municipal del 2014, amb un resultat de superàvit que confirma l’evolució positiva de les finances municipals de l’Ajuntament de Teià.

La liquidació marca l’estat final d’execució del pressupost un cop acabat l’any. Determina, per tant, si s’han complert les expectatives d’ingressos i despeses que es van fer a principis d’any i si aquest ha estat prudent amb aquestes expectatives. En aquest cas, el resultat de la liquidació del 2014 ha estat molt positiu. El romanent de tresoreria, una magnitud que mesura quin resultat de liquiditat tindria l’Ajuntament si a 31 de desembre es cobressin tots els drets pendents de cobrament, es situa en 1,5 milions d’euros de superàvit. I I’estalvi net, que marca la capacitat d’estalvi de l’Ajuntament un cop ha fet front a la càrrega financera, es situa en 406.000 €.

S’han complert, per tant, tots els principis de la llei d’estabilitat pressupostària. Cal recordar que el 2013 es va incomplir la regla de la despesa i per això es va haver de realitzar un Pla Econòmic Financer per determinar les mesures que havien d’equilibrar aquesta situació. Amb aquesta liquidació, la situació ja ha quedat completament equilibrada.

L’endeutament de l’Ajuntament es situa al voltant del 51%, molt per sota del límit legal que arriba al 75%. I amb aquest resultat, es podrà amortitzar deute que permetrà baixar encara més aquesta xifra.

Aquest resultat determina, doncs, que els comptes, estan completament equilibrats i que això garanteix el finançament dels serveis municipals, permet eixugar deute i seguir millorant el pagament a proveïdors que actualment està ja molt a prop dels 30 dies.

Ajuntamentdeteia