La Biblioteca de Can Llaurador de Teià celebra el centenari Roald Dahl

El passat 16 de febrer 35 nens i nenes van participar en el sorteig del Passaport Dahl, una proposta de la biblioteca per apropar els llibres de Roald Dahl. Molts dels participants eren alumnes de 3r de primària del CEIP el Cim de Teià.

A l’hora del conte en Willy Wonka va explicar com era la seva fàbrica i va recordar la visita que fa molts anys va recórrer les seves sales. A continuació 16 infants van confeccionar llibres d’artista sobre els personatges i les històries de l’escriptor. Si us apropeu a la biblioteca veureu aquestes creacions i les manualitats del passaport.

Cinc infants van tenir la sort d’aconseguir el tiquet daurat dins de la rajola de xocolata del senyor Wonka i podran gaudir d’una visita a l’Espai Xocolata Simón Coll i d’un taller d’artistes al Museu de la Xocolata de Barcelona, patrocinadors del Passaport.

Vam acabar la tarda amb un tast de xocolata desfeta, una proposta original i dolça d’un participant del Passaport i lector de Charlie i la fàbrica de xocolata.

Aquí teniu un relat de la jornada del mateix Willy Wonka.

 

Estimats nens i nenes,

Va ser un gran plaer per a mi poder compartir la tarda del 16 de febrer amb vosaltres a la Biblioteca de Can Llaurador de Teià.

A l’hora del conte m’ho vaig passar d’allò més bé recordant aquell 1 de febrer gelat en què vaig poder acompanyar als cinc afortunats que van guanyar els tiquets daurats. Es van quedar astorats admirant totes les meravelles de la sala de la xocolata i la seva cascada de xocolata desfeta gegant (i única al món, tot s’ha de dir!), i la sala dels invents on la Violet Beaugarde va tastar aquell xiclet i es va convertir en un nabiu gegant. Ja li vaig dir que encara no l’havia enllestit, però ella no em va fer cas! Després vam continuar la visita a la sala de les nous amb els meus esquirols ensinistrats. Quin goig més gran vaig tenir al comprovar que els vostres caps estan plens d’històries i d’imaginació i que de ben segur us agraden els llibres i els contes.

A la sala de la televisió estic experimentant teletransportar la xocolata i que pugueu gaudir-ne sense moure-us de casa. Llàstima que en Mike Teeve va enxiquir-se a dins del televisor. Aquest sí que té el cap buit, només juga a la play, a l’ordinador i mira la tele. Déu meu quin desastre de pares! Per sort em vaig quedar amb en Charlie Bucket i junts vam anar a buscar la seva família en el gran ascensor de vidre, tot prement el botó d’AMUNT I FORA!

És una llàstima que no pugueu venir amb mi a la meva fàbrica, però cinc infants afortunats van aconseguir una de les meves rajoles de xocolata amb el tiquet daurat i .... PREMI!. Un taller al Museu de la Xocolata de Barcelona i una entrada a l’Espai Xocolata Simón Coll. Caram! Quins patrocinadors més generosos!

Després us vau convertir en artistes en el taller de llibre d’artista i vau crear el món i els personatges d’en Roald Dahl: el cau del senyor Guillot, la fàbrica de xocolata, la bruixa amb la serp, els grangers Pau, Pol i Pep, una flor de gominola deliciosa i el dit màgic transformador.

També vaig veure els murals amb els dibuixos i textos que més us han agradat de Roald Dahl i les creacions que vau fer: l’espelma de la por, la girafa , el pelicà i el mico; el dònut de piruleta o els “piojos perniciosos”.

M’han dit que 35 nens i nenes van participar en el Passaport Dahl! Magnífic! I que la Sara i la Marcel·la, les vostres mestres de 3r de primària de l’escola El Cim de Teià, us van llegir llibres d’en Roald Dahl a classe.

Es fa tard i haig de marxar a la fàbrica de xocolata per explicar a en Charlie, a la seva família i als Umpa Lumpes tot el que va passar aquella tarda a la biblioteca.

Aquella nit vaig somiar que inventava un llibre de xocolata amb les lletres de sucre i menta, i que construïa la biblioteca de Teià tota de xocolata blanca amb gominoles verd festuc per a aquestes criatures tan especials, i aquestes mestres i bibliotecàries tan dolces.

Willy Wonka

Ajuntamentdeteia