El centenari d'Antoni Batllori Jofré es trasllada a Osona

SantJulià01Coincidint amb la diada de Sant Jordi, avui a les 19h ha obert les portes a l'aula de cultura de Sant Julià de Vilatorta l'exposició sobre el centenari d'Antoni Batllori Jofré. La inauguració ha anat a càrrec del comissari de la mostra i fill del dibuixant, el ninotaire de La Vanguardia Toni Batllori, i ha comptat amb l'assistència dels alcaldes de Teià, Andreu Bosch, i de Sant Julià, Joan Carles Rodríguez, aixíc com del regidor de Cultura osonenc Lluís Vilalta.

L'exposició aplega un centenar de treballs d'Antoni Batllori Jofré seleccionats entre els més de 2.000 originals que formen part del Fons Batllori de Teià i que repassen la seva trajectòria com a il·lustrador des de la dècada de 1920 fins a la seva mort, el 1999. N'hi ha de tota mena: col·laboracions per a revistes i publicacions infantils, làmines per a llibres de text, dibuixos per regalar a familiars i coneguts, aquarel·les i ex-libris. 

Llocs 'batllorians'

Com a Teià i Manlleu, Antoni Batllori Jofré va establir relació amb la població osonenca pel fet d'anar-hi d'estiueig. La seva família s'estava a l'anomenat "xalet de les columnes". Persona de profundes conviccions cristianes, a Sant Julià el dibuixant va prestar la seva col·laboració a algunes institucions religioses, com ara el Col·legi d'orfes. Al poble també va fer amistat amb el pintor Dionís Baixeras, el qual va obsequiar-lo amb alguns originals; quatre dels quals es conserven al Fons Batllori.


Ajuntamentdeteia