Recullen 1.000€ per als camps de refugiats

CooperacióEkoProjectLes activitats organitzades a l'entorn de la diada solidària organitzada el passat diumenge per l'Agrupament Escolta Mintaka, l'Esplai Itaca i el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació van recollir aportacions per un import global de gairebé mil euros que seran destinats als camps de refugiats en trànsit que hi ha a Grècia.

Aquests diners provenen de la recaptació del bingo i del dinar popular, així com dels donatius efectuats per les persones que van assistir a les xerrades que van pronunciar els voluntaris d'Eko Project i l'Equip de Rescat i Emergències del cos de Bombers. Al seu esfereïdor testimoni aviat se'n sumaran d'altres, com el de dues cooperants teianenques -les germanes Judit i Marlen Niubó- que el 10 d'agost posaran rumb a Grècia per donar un cop de mà en els camps de refugiats que hi ha a la frontera amb Macedònia.

Agraïment als botiguers
L'Ajuntament i les entitats organitzadores de la jornada de diumenge volen fer públic el seu agraïment a tots els establiments comercials que van col·laborar a confegir els obsequis amb què van ser premiats els participants al bingo solidari: Forn Nou, Forn de llennya Mateu, Merceria Olivé, Coaliment, Cafè de Baix, La Catalana 2, Riera 8, Trèvol Màgic, Farmàcia Muñoz, Perruqueria Dolors Badia, Amics d'Ak Benn, Centre Veterinari Teià, Dit i Fet, Xocolat, La Pizzeta, Ca la Rossi, Pastisseria Biel i Can Marcual.

Noves accions
Ahir al vespre els promotors de la campanya Som poble acollidor de refugiats es van reunir per fer-ne balanç i preparar noves accions de sensibilització de cara als pròxims mesos. Ja hi ha diverses propostes sobre la taula, com ara la projecció del documental To Kyma, rescat al mar Egeu i una nova exposició de fotografies produïda per l'associació de fotogràfs, periodistes i dissenyadors Ruido Photo. La mostra s'instal·larà a l'aire lliure del 7 al 22 de juliol a la plaça de la Cooperativa. Les persones que vulguin col·laborar amb el Consell Municipal de Solidaritat i Cooperació hi poden contactar a través del correu electrònic Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.


Ajuntamentdeteia