Una exposició i un documental, nous actes de suport als refugiats

RuidoPhoto02El Consell Municipal de Cooperació i Solidaritat ha programat dos nous actes aquesta setmana dins la campanya de sensibilització ciutadana que duu a term sota el lema Som un poble acollidor de refugiats.

Demà dijous a les 20h s'inaugurarà a la plaça de la Cooperativa una exposició produïda pel col·lectiu de dissenyadors, fotògrafs i activistes culturals de Barcelona Ruido Photo. Sota el títol El fang d'Europa s'hi exposen imatges sobre les condicions de vida de les persones que protagonitzen l'èxode més gran des de la Segona Guerra Mundial. La mostra, concebuda per estar a l'aire lliure, romandrà instal·lada fins al 22 de juliol.

En el mateix escenari, l'endemà divendres tindrà lloc a les 22:30h la projecció del documental To Kyma, rescat al mar Egeu. La cinta, signada per David Fontseca i Arantza Díez, pren el nom de l'hostal de l'illa de Lesbos que els socorristes de l'ONG Proactiva Open Arms han convertit en el seu quarter d'operacions per dur a terme una missió humanitària: fer valer el dret del mar per arrabassar a les ones tantes vides com sigui possible, mentre la Unió Europea s'ho mira des de la barrera. El 2005, 4.000 persones van perdre la vida en aquesta travessia mentre intentaven arribar a Europa.

Ajuntamentdeteia