El ple aprova per unanimitat tots els punts de l'ordre del dia

VistaTeià01El ple municipal celebrat el passat dimarts 19 de juny va aprovar per unanimitat tots els punts de l'ordre del dia. Entre els temes sotmesos a votació hi havia el Pla Ecònomic Financer per al bienni 2016-2017.

Aquest Pla té el seu origen en l'obligació d'observar un determinat límit de despesa, d'acord amb l'article 21 de la llei d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera promoguda pel Govern de l'Estat. En aquest cas, tot i cloure el 2015 amb romanent positiu, l'assumpció del cost d'una indemnització per enderroc de 369.000€ obliga ara a formular un Pla Econòmic Financer per complir la regla de despesa durant l'any en curs i el següent, que queda equilibrada amb el capítol d'ingressos a l'entorn dels 6,6 milions d'euros en cadascun dels exercicis.

D'altra banda, el ple va declarar "d'interès municipal" la instal·lació d'una segona escala d'emergència a l'escola El Cim i, en conseqüència, va acordar una bonificació del 90% de l'impost d'obres a favor del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, per tal com hi realitzarà una inversió de 38.000€.

Els grups municipals també van donar llum verd al conveni de col·laboració de l'Ajuntament de Teià i altres municipis de l'entorn amb la Diputació i l'associació de Propietaris Forestals de la Serralada Litoral per a l'execució del Pla Marc de restauració i millora forestal per a la prevenció d'incendis entre 2016 i 2036.

Mocions
Coincidint amb la declaració del 20 de juny com a dia internacional de les persones refugiades per part de l'ONU, el ple va donar suport a la moció del món local en defensa de les persones refugiades promoguda pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. El text declarava Teià "municipi compromès amb les persones refugiades" i instava el Govern de l'Estat a "assumir íntegrament les quotes de refugiats que té assignades" i a transferir els recursos econòmics necessaris als ajuntaments per garantir l'acollida i la integració social de les famílies. La moció feia també una crida a les institucions europees a crear corredors humanitaris per garantir la seguretat dels refugiats i evitar l'acció de les màfies i el tràfic de persones, així com a revocar l'acord amb Turquia que permet expulsar a aquell país els refugiats arribats a Grècia.

Com a qüestió sobrevinguda, el ple es va adherir a una moció per sol·licitar millores en les infraestructures de Rodalies operades per Renfe. El text exigia "el traspàs íntegre del servei a Catalunya" i instava la Generalitat a "no acceptar cap canvi d'horaris que incrementi el temps de viatge" i l'Estat a fer "les inversions imprescindibles per garantir un servei digne".

Temes locals
El ple va aprovar inicialment el nou reglament del mercat setmanal de marxants per adequar-lo a la normativa legal emanada del decret 162/2015. El nou reglament se sotmetrà a exposició pública durant un mes per a la seva consulta i presentació d'al·legacions, si s'escau, per part dels interessats.

Després de donar-se per assabentat de l'aprovació en Junta de Govern de les bases de subvencions per a entitats, el grup municipal de Gent de Teià va expressar alguns dubtes pel que fa als ajuts destinats a l'esport, com ara l'absència d'un topall econòmic i d'un formulari específic per a les sol·licituds formulades per esportistes individuals. El regidor d'Esports, Jordi Casanovas, va explicar que és el primer cop que és contempla aquesta possibilitat i es va oferir a esmenar possibles errades. També hi va intervenir l'alcalde, Andreu Bosch, per exposar que en ocasió d'una entrevista la setmana prèvia, el secretari general de l'Esport de la Generalitat va assabentar-lo de l'existència d'una línia d'ajuts per a esportistes d'elit i es va oferir a assessorar l'Ajuntament sobre altres experiències municipals al respecte.

Per últim, el ple va declarar festes locals per a 2017 l'11 de novembre, sant Martí, i el 5 de juny, segona pasqua.

Ajuntamentdeteia