Teià participa en els actes de la Diada

XVS 2568 1277x850Com cada any, ahir diumenge Teià va commemorar la Diada de l’Onze de Setembre retent homenatge al conseller en cap de Barcelona, Rafael Casanova, i al coronel austriacista Sebastià Dalmau davant el monòlit dedicat als herois de 1714 que hi ha davant el monòlit del parc de can Godó: la casa que Dalmau posseïa a la població i que les tropes borbòniques van destruir l’agost de 1713.

L’acte institucional va comptar amb la participació del ple de l’Ajuntament, d’una trentena d’entitats locals i diversos partits polítics, a més de diversos veïns i veïnes. La cerimònia va ser conduïda pel tinent d'alcalde Francesc Ribas que va pronunciar un discurs en què va palesar el caràcter democràtic, plural, cosmopolita i integrador del moviment sobiranista. "No celebrem cap derrota. Celebrem que després de 30 anys continuem existint com a poble amb voluntat de ser", va dir, abans de citar Gandhi: "quan una llei és injusta, cal desobeir-la".

XVS 2515 1277x850Abans de dipositar les respectives ofrenes florals, l’alcalde va llegir el manifest redactat especialment per a l’ocasió per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), en el qual s’afirma que “la independència és l’única via que ens garanteix la dignitat com a poble i ens assegura un futur com a nació a partir de la creació d’un estat propi”. Bosch va rememorar el 40è aniversari de la primera manifestació de la Diada després de la dictadura, a Sant Boi de Llobregat: “aleshores reivindicàvem amnistia, llibertat i estatut d’autonomia. Avui reclamem la llibertat i la independència”. Evocant, precisament, aquella data de 1976, l’alcalde va dedicar unes paraules de record als activistes culturals Muriel Casals i Jordi Carbonell, morts recentment.

L’acte es va cloure amb la hissada de la senyera per part de la Policia Local, vestida de gala, i el cant dels Segadors a càrrec de les corals de la població, mentre els membres de Teià Tradició Viva van realitzar un ball d’homenatge.

IMG 20160912 WA0001Manifestació
Per la tarda, desenes de teianencs i teianenques van prendre part en la manifestació de l’Onze de Setembre organitzada a Barcelona per l’ANC i Òmnium Cultural. La majoria s’hi va desplaçar en tren des d’Ocata i va engrossir el tram 40, assignat als pobles del Baix Maresme. L’alcalde, com a màxima representació del municipi, va ocupar la capçalera de la manifestació, juntament amb els batlles d’altres municipis de la comarca adherits a l’AMI.

Ajuntamentdeteia