Teià celebrarà l’Homenatge a la Vellesa dins el Dia Internacional de la Gent Gran

cartellGGDesprés de la recent dissolució del Patronat de l’Homenatge a la Vellesa, l’Ajuntament de Teià n’ha recollit el testimoni per donar continuïtat a una activitat amb 64 edicions a les seves espatlles i ampliar-ne el focus. Sense perdre’n el sentit de reconeixement i estima cap a les persones majors de 74 anys, l’Ajuntament ha volgut imprimir un nou enfocament a la jornada, tot vinculant-la a la celebració del Dia Internacional de la Gent Gran, el pròxim 1 d’octubre.

Per a la regidora de Participació Ciutadana i Gent Gran, Sílvia Marcos, “l’envelliment demogràfic de la nostra societat i la seva plenitud física i intel·lectual ens obliguen a reflexionar sobre els reptes socials i les necessitats actuals de les persones grans per gaudir d’una vellesa saludable, digna i segura”.

Fent-se ressò de l'Organització Mundial de la Salut (OMS), l’Ajuntament vol conscienciar tothom de la importància de l'envelliment actiu per potenciar les oportunitats de benestar físic, social i mental durant la vellesa. Per això posarà èmfasi en aspectes com la millora de l’autonomia personal i la qualitat de vida a través de l’activitat física i el desenvolupament cognitiu per mitjà de les noves tecnologies, sense descuidar la transmissió de valors i coneixements a les generacions posteriors o la canalització de la seva expertesa en benefici del desenvolupament cultural de tota la comunitat.

“Volem que l'1 d'octubre sigui una jornada festiva i reivindicativa on les persones grans siguin les veritables protagonistes”, diu Marcos. Per això, la regidora convida “totes les persones i entitats a adherir-se a aquesta commemoració i a involucrar-se en la consecució d'una societat apta per a totes les edats”, amb el desig “que aquest dia sigui només un inici i esdevingui una diada de referència de la gent gran de Teià”.

Les activitats, en detall
Durant el Dia Internacional de la Gent Gran a Teià es realitzaran diverses activitats gratuïtes i obertes a tothom.

La jornada s’iniciarà a les 10h amb una explicació dels itineraris saludables del poble i una caminada amb sortida al parc de can Godó, guiada per Jaume Sabatés. A migdia tindrà lloc una sessió de gimnàstica a càrrec de Begoña Janer a La Unió; el mateix indret que acollirà, a les 17h, una xerrada-taller de Fina Viturtia en què es desmentiran “els tòpics de la vellesa”.

A les 19h tindrà lloc l’acte d’Homenatge a la Vellesa pròpiament dit. La celebració inclourà un berenar i l’actuació musical de la Banda Municipal de Teià, i es clourà a les 20h amb el lliurament d’un obsequi a tots els assistents de 74 anys en amunt.


Ajuntamentdeteia