Teià rellança el servei d’informació al consumidor

expo consum 03Del 9 al 27 de setembre, La Unió ha estat testimoni de l’exposició Consum. Com som?, produïda per la Diputació de Barcelona. L'objectiu de la mostra era doble: promoure actituds de consum responsable i donar a conèixer els drets dels consumidors i usuaris de béns i serveis.

Ahir, l’acte de cloenda va anar a càrrec de la responsable de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona i presidenta de la Xarxa Local de Consum, Laura Martínez. La diputada va lloar l’esforç i el compromís de Teià en la promoció de la defensa dels drets dels consumidors. I és que Teià compta des de fa anys amb una Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC): un servei d’assessorament, mediació i orientació perquè els ciutadans coneguin i exerceixin els seus drets bàsics en l’àmbit del consum. L’OMIC té la seva seu a ca la Cecília i obre al públic cada dijous de 17 a 20h. Es tracta d’un servei finançat per la Diputació i al seu capdavant hi ha l’advocat Oriol Contreras. La regidora de Participació Ciutadana, Sílvia Marcos, recorda que el servei és gratuït i que per fer-ne ús només cal concertar cita prèvia trucant per telèfon al 93 555 12 34 o enviant un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la..

Xerrades informatives
Durant els dies que ha durat l’exposició i amb l’ànim de divulgar la seva tasca, l’OMIC s’ha traslladat temporalment a La Unió, on ha organitzat un parell de xerrades. La primera, celebrada el passat dia 22, tractava sobre Els contractes de llum i gas i va aplegar una vintena persones que van poder aclarir els seus dubtes sobre diversos d'aspectes relacionats amb els consums i contractes de subministraments bàsics. Durant la sessió es van abordar qüestions com ara els nous comptadors electrònics, l'augment de tarifes, la venda agressiva porta a porta o la diferència entre els quilowatts contractats i la potència realment necessària.

expo consum 04La segona xerrada va tenir lloc ahir, coincidint amb la cloenda de l’exposició. Rere el títol Economia domèstica: com controlem el pressupost familiar, l'associació de consumidors ADICAE va oferir diversos consells. Per la seva part, l’Ajuntament va obsequiar el públic assistent amb un recipient per reciclar l’oli domèstic i un portabosses per a tothom qui té mascotes a casa.

Públic juvenil
La mostra, adreçada especialment als escolars d'entre els 8 i els 15 anys, va rebre ahir la visita d’una setantena d’alumnes de cinquè de l'escola El Cim. Els estudiants van visionar un audiovisual introductori i, a continuació, van treballar en grups les diverses àrees temàtiques amb el suport dels tutors i de la guia didàctica de l’exposició.

Ajuntamentdeteia