Tot a punt per celebrar dissabte el Dia de la Gent Gran

cartellGGJa és a punt el programa d’activitats del Dia Internacional de la Gent Gran que se celebrarà a Teià aquest dissabte. El plat fort de la jornada tindrà lloc a partir de les 19h a La Unió. Serà en motiu de l’acte que recull el testimoni de l’antic Homenatge a la Vellesa, en què l’Ajuntament oferirà un berenar i una actuació musical a tots els assistents a càrrec de la Banda Municipal i, a continuació, lliurarà un obsequi a totes les persones majors de 74 anys: una mostra de fragàncies elaborades especialment per a l’ocasió per l’empresa Ainea Perfums. A més dels acompanyants, la regidora de Gent Gran, Sílvia Marcos, anima a prendre part en la diada tots els teianencs, independentment de la seva edat.

Programa d’actes
El Dia Internacional de la Gent Gran posarà l’accent en l’envelliment actiu i saludable. Per això al matí s’ha programat una caminada guiada per Jaume Sabatés pels voltants de la població, que cadascú podrà fer al seu ritme. La sortida serà a les 10h, al parc de can Godó.

A les 12h, la sala gran de La Unió serà l’escenari d’una sessió de gimnàstica a càrrec de Begoña Janer, a la qual ja ha confirmat la seva assistència un grup de residents de l’ANMA acompanyat de l’educador social del centre. En acabat, els participants d’una i altra activitat podran gaudir d’un aperitiu a la mateixa Casa de Cultura.

Desmuntar els tòpics
Desmuntant els tòpics de la vellesa és el títol de la xerrada que farà a les 17h la treballadora social Fina Viturtia a La Unió. Viturtia farà un breu repàs als factors de risc i de protecció per a un envelliment més saludable i qüestionarà les idees i creences errònies respecte d’aquest procés. La sessió té com a objectiu modificar determinades formes de pensar que condicionen la conducta i l’estat d’ànim de les persones grans ja que, tal com fa la dita, “tal penses, tal fas”. Al llarg de la conversa s’introduiran elements de judici que ajudin a rebutjar sentiments negatius lligats al pas del temps i que vagin en la línia de l’acceptació d’una vellesa lliure de tabús i prejudicis. Es parlarà sense embuts de bellesa, d’edat cronològica, de sexualitat, de dependència, i de recursos sanitaris i econòmics, entre d’altres coses.

Ajuntamentdeteia