El conseller de Cultura visita can Llaurador i el celler romà de Vallmora

Vila01El conseller de Cultura de la Generalitat, Santi Vila, va visitar divendres el nou Espai can Llaurador i el celler romà de Vallmora, ara reconvertit en Centre Enoturístic i Arqueològic. Vila va lloar ambdós equipaments i es va comprometre a "ajudar tant com es pugui" la nova aposta de la Mancomunitat de Serveis del Masnou, Alella i Teià per vincular el discurs històric amb la cultura vitivinícola. En declaracions al diari El Punt Avui, Vila va explicar que "aquest emplaçament forma part d'una combinació virtuosa dins la DO Alella que unexi la preservació del patrimoni i el turisme". 

Vila03Rebuda institucional
El conseller va arribar a l'Ajuntament de Teià a les 12h, on va ser rebut per l'alcalde i els regidors i regidores Núria Andiñach, Teresa Casellas, Francesc Ribas, Montse Riera i Gemma Rosell. Vila va signar en el llibre d'honor i va conversar una estona amb els representants municipals. A continuació va mantenir una breu entrevista amb l'alcalde, Andreu Bosch, i el titular de Cultura i de Patrimoni, Francesc Ribas.

Visita Santi VilaVisita als equipaments
El conseller va iniciar el seu recorregut per can Llaurador, masia que s'ha rehabilitat en bona part amb fons de la Generalitat. Allí es va interessar per l'oferta formativa que s'hi dóna, amb especial interès per l'Oficina de Català. Vila va conèixer el nou arxiu administratiu i va escoltar atentament les explicacions del ninotaire Toni Batllori sobre la col.lecció d'il·lustracions del seu pare. Abans d'abandonar el municipi, el conseller es va desplaçar fins al nou Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora, on s'hi va afegir l'alcalde del Masnou, Jaume Oliveras. La comitiva va fer un tomb pel jaciment romà guiada pel responsable de l'empresa que el dinamitza, l'historiador Gonzalo Berger.


Ajuntamentdeteia