Teià participarà al Vi+ amb un taller de vins i perfums

Vi01Recentment el Consorci de Promoció Enoturística del Territori de la DO Alella va presentar al Palau Robert de Barcelona el Vi+: un cicle d’activitats amb més de 80 propostes culturals i de dinamització econòmica que es duran a terme al llarg del mes d’octubre en els 23 municipis que en formen part.

L’Ajuntament de Teià també hi serà: el pròxim divendres, 14 d’octubre, organitzarà un tast de vins i perfums al Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora. Es tracta d’un taller per conèixer les diferents varietats de raïms i identificar les seves notes olfactives a través de les essències, a càrrec de la sommelier alellenca Rosa Vila i la perfumista teianenca Irene Gisbert, d’Ainea Perfums. La cita és a les 19h i cal inscripció prèvia, a raó de 23€ per persona, a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la. o al telèfon 655 86 78 45.

Estimar i valorar el territori
Durant la presentació del Vi+, el president del Consorci DO Alella, Andreu Francisco, va apel·lar a “fer bandera de la identitat vitivinícola del territori i a generar activitat al seu entorn”, i es va conjurar “perquè a partir d’ara l’octubre esdevingui el mes de la DO Alella a tot el país”.

El president de l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Salvador Puig, va explicar que “la DO Alella recull un llegat històric d’uns vins i d’un país, el paisatge del qual no s’entén sense la vinya” i va afirmar que “això és com un peix que es mossega la cua: com més ho coneixes, més ho estimes i més t’agrada i t'apuja l’autoestima”.

Per últim, la cuinera Carme Ruscalleda, que actua com a ambaixadora del Vi+, va afirmar que “la vinya i els vins són un dels asos de la baralla” d’un territori “que és viu i que produeix”. Ruscalleda va fer una crida a les institucions i els agents privats: “Cal fer arribar el territori al cor de la gent perquè se n’enamori”, va dir.

Un cop acabats els parlaments, els assistents van poder conversar i intercanviar opinions tot fent una copa. L’acte va tenir com a protagonistes els vins de la DO Alella, amb una selecció de tots els cellers i elaboradors acollits a aquest segell de garantia.

Podeu consultar el programa d’actes del Vi+ en aquest enllaç.


Ajuntamentdeteia