Rosa Villaplana, Tei de Plata 2016

Tei01Com cada any, la vesprada del dia de sant Martí l’Ajuntament de Teià reconeix públicament la implicació d’una entitat o una persona del poble en la vida social i cultural del municipi amb el lliurament del Tei de Plata. Enguany, el guardó ha estat per a l’ex-directora de l’Oficina Municipal de Català, Rosa Villaplana Puig, tot just acabada de jubilar.

En l’exposició de motius, consistori reconeix “el seu treball abnegat al capdavant de l’Oficina de Català i en la organització de cursos i activitats més enllà de la seva estricta competència laboral”. L’Ajuntament fa constar expressament “la seva vinculació amb moltes entitats i la seva participació desinteressada, intensa i altruista en nombrosos actes relacionats amb la cultura, la participació ciutadana, la cooperació, la solidaritat i el benestar social dels teianencs i teianenques”. Més concretament, el premi posa l’accent en la seva contribució a “la conservació de la cultura teianenca” i “el seu potent treball d’integració de gents arribades d’arreu a través de l’ensenyament de la llengua i cultura catalanes”.

Els qui la coneixen, defineixen Villaplana com una persona “compromesa, de conviccions fermes i una actitud positiva, col·laboradora i amb el do de fer les coses fàcils”. Les lloances no s’acaben: “Bona companya, activa, honesta; sempre està allà on se la reclama. Treballadora de petites coses per assolir grans objectius i sempre amb humilitat”. Com a mostra del seu tarannà, durant la cerimònia es va llegir el sonet que Antonieta Lladó li va dedicar l’any 1984 i en el qual descrivia la seva personalitat “lleugera, gràcil i amb el somriure lleu que tant t’escau [...] com una rosa que ets, de primavera” i li agraïa la seva ensenyança “de profitosa i amena lliçó”.

Agraïment
Les mostres d'estima i felicitació han estat moltes i molt intenses des que divendres es va fer públic el guardó, fins al punt que la guardonada les ha volgut agrair públicament, començant per la seva família i la colla d’amics. “Després de posar les emocions al seu lloc, vull expressar el meu agraïment”, diu Villaplana. “És un honor i un plaer tenir el Tei 2016. El vull compartir amb totes les entitats amb les quals col·laboro, ja que sóc conscient que sóc una peça més del seu engranatge. He tingut la sort de tenir una feina durant 32 anys que m'agradava molt i que m'ha permès portar a terme activitats tan culturals com socials, conèixer el poble i la seva gent. Compteu amb mi pel que faci falta”.

Ajuntamentdeteia