Mercat, Vallmora i Teialada clouen amb brillantor la Festa Major

Mercat tastAquest cap de setmana s’ha clos la Festa Major de Sant Martí de Teià amb tres esdeveniments que tornen a fer palès el dinamisme dels seus veïns i veïnes.

Dissabte al vespre, el Mercat Municipal va ser escenari d’un tast de vins i tapes que va desbordar totes les previsions. Centenars de persones s’hi van atansar per assaborir les viandes que els seus paradistes havien preparat especialment per a l’ocasió, oportunament maridades amb vins de la DO Alella.

La iniciativa havia estat impulsada conjuntament pels paradistes i la Regidoria de Promoció Econòmica per celebrar el centenari de la construcció del Mercat, i va comptar amb l’assessorament i el suport de l’equip de sommeliers format per Rosa Vila i Eli Vidal. La Diputació de Barcelona hi va contribuir amb un ajut econòmic de 1.900€ i l’Institut Català de la Vinya i el VI (INCAVI) va aportar-hi les copes de vidre.

Noves edicionsMercat tast02
La resposta del públic va ser aclaparadora. En poca estona, el recinte i la marquesina d’entrada es van omplir de gom a gom i, de mica en mica, els plats es van anar a acabant: el cap i pota, les cloïsses, les broquetes de fruita, la barqueta d’endívies, el pa de coca amb anxoves... i així, un rere l’altre. D’algunes tapes es van arribar a servir més de 150 racions, i els paradistes van haver d’aguditzar l’enginy per oferir-ne de noves.

En acabar la jornada, tothom es mostrava tan cansat com satisfet. “Això s’ha de repetir”, deien tots a l’uníson. L’alcalde de Teià, Andreu Bosch, que era present a la vetllada, va recollir-ne el guant i ja ha anunciat que l’Ajuntament treballa en l’organització d’una segona edició.

Vallmora portes obertes ds dgNous temps a Vallmora
Dissabte i diumenge, el Centre Enoturístic i Arqueològic de Vallmora va celebrar unes jornades de portes obertes. L’equipament estrena nova gestió, a càrrec de l’empresa Tanit difusió cultural; una nova imatge corporativa que reprodueix una àmfora romana i un gotim de raïm per representar el vincle entre els vins laietans i els actuals de la DO Alella, i un nou espai museístic i de botiga on s’expliquen les característiques i la història recent dels vins de la zona.

Dissabte, el Centre va acollir una conferència i una visita guiada al celler romà a càrrec de l’arqueòleg Antoni Martín. Diumenge al matí, el públic infantil va gaudir d’un espectacle de titelles i de sengles tallers d’arqueologia i mosaic, a més de descobrir els jocs de taula, les nines i el cèrcols amb què jugaven els nens romans. Al migdia va tenir lloc un tast comparat de vi d’Alella i vi romà, i més tard es va fer una sardinada popular.

Durant la jornada van passar per Vallmora l’alcalde d’Alella, Andreu Francisco, i la regidora de Turisme i Cultura del Masnou, Neus Tallada, per expressar el suport dels seus ajuntaments a aquest projecte, que és tutelat per la Mancomunitat de Serveis dels tres municipis.

teialada2016aBicicleta de muntanya
Organitzada per la secció de BTT del Club Excursionista Teià (CET), ahir al matí es va disputar la 13a edició de la Teialada: una cursa de bicicletes de muntanya que recorre el Parc de la Serralada Litoral. Hi van participar prop de 350 ciclistes en les categories masculina i femenina: 109 es van inscriure en la prova curta de 15km i 232 van fer el circuit llarg de 35km. Tant els participants com els organitzadors destaquen la idoneïtat d’ambdós recorreguts, amb desnivells acumulats de 600 i 1.300 metres respectivament. La prova va transitar per camins de Teià, Alella, Vallromanes, Vilanova del Vallès, Òrrius, Vilassar de Dalt i Premià de Mar abans de tornar a casa. A més, 40 nens i nenes de menys de 12 anys van prendre part en la Miniteialada pels carrers del poble.

Segons Lluís Feliu, coordinador de la secció ciclista del CET, la Teialada és una cita "plenament consolidada" en el calendari de curses de BTT a Catalunya i atrau corredors de tot el Maresme i d'altres comarques. "Gairebé és el dia que ve més gent de fora", diu. "És una cursa popular, però també té un vessant competitiu", explica Feliu. La prova és que el guanyador absolut va completar el recorregut en 1 hora i 40 minuts, quan l'organització donava fins a 4 hores i mitja de marge.

Al final de la jornada, els responsables de l'entitat van agrair expressament a tots els patrocinadors i col·laboradors el seu suport.


Ajuntamentdeteia