Crida a formar part de la Comissió de seguiment del Pla de Participació

Tag participacióLa segona reunió del Pla de Participació Ciutadana tindrà lloc el pròxim dimecres 14 de desembre a les 19:30h a la sala gran de La Unió. L’ha convocada l’Ajuntament amb un sol punt a l’ordre del dia: constituir la Comissió de Seguiment del Pla. Aquesta Comissió estarà formada per tots els veïns i veïnes majors de 16 anys que s’hi vulguin apuntar i té com a finalitat seguir de prop el procés d'elaboració del Pla i garantir-ne la transparència.

Durant la trobada se’n fixarà la regulació interna i se'n detallaran les funcions. Tal com explica la directora de Civis Govern Obert, Marta Martorell, és previst que la Comissió es reuneixi entre 4 i 5 vegades des d’ara i fins a Setmana Santa. “Els seus membres estaran assabentats en tot moment de les evolucions del procés i tindran accés amb caràcter previ als informes parcials que es vagin generant”.

L’objectiu és que hi participin ciutadans associats i no associats. “Dedicarem aquest primer dia a conèixer-nos, explicar-los la metodologia de treball i presentar-los el cronograma de passos a fer en els pròxims mesos”. Aquest calendari contempla una primera fase de diagnosi que s’allargarà fins al febrer, durant la qual es realitzaran una vintena d’entrevistes tant a persones com a col·lectius representatius de la població, d’acord amb l’opinió de la Comissió de Seguiment. Del contingut d’aquestes converses s’obtindrà la fotografia de com és i com funciona la participació a Teià.

Fase propositiva
A partir de llavors s’encetarà la fase de propostes “per mantenir i potenciar allò que fem bé”, “corregir allò que fem malament” i “posar en marxa allò que no fem i hauríem de fer”. Aquesta segona etapa es preveu de finalitzar abans de juny, quan el document hauria de quedar enllestit i ser elevat al ple municipal per a la seva aprovació. Un cop acomplert aquest tràmit, l’Ajuntament farà seu el Pla de Participació i l’integrarà en les seves polítiques públiques de manera transversal a totes les àrees.

Ajuntamentdeteia