Els municipis del Maresme reclamen més recursos policials a la Generalitat per fer front als robatoris

Reunió seguretat Baix Maresme01Aquest matí s’han reunit a Argentona els alcaldes i alcaldesses dels municipis del Maresme que pertanyen a les àrees bàsiques policials de Premià de Mar i Mataró amb representants del cos dels Mossos d’Esquadra. En nom dels municipis també hi eren els caps de les respectives policies locals, mentre que per part dels Mossos d’Esquadra hi han assistit els sotscaps de les dues comissaries del Baix Maresme i l’intendent sotscap de la Regió Metropolitana Nord.

La reunió havia estat convocada a petició dels alcaldes i alcaldesses amb l’objectiu de coordinar els dispositius de seguretat davant l’augment dels robatoris a domicilis que afecten la comarca, ja que en el darrer any s’ha constatat un increment del nombre de casos, especialment en els municipis de muntanya.

Reunió amb el conseller
Tot i remarcar la bona coordinació entre les policies locals i els Mossos, al final de la trobada els responsables municipals han formulat dues peticions. D’una banda, han sol·licitat una entrevista amb el conseller d’Interior de la Generalitat de Catalunya, Jordi Jané, per abordar la problemàtica i requerir-li més recursos per fer front als robatoris; tant pel que fa a la investigació com pel que fa a la presència pública d’agents.

En segona instància, els assistents han acordat de constituir com més aviat millor una Junta de Seguretat supramunicipal, en el marc del Consell d’Alcaldes del Consell Comarcal, per tractar de manera ordinària i a nivell territorial d’aquesta qüestió –ara mateix, la més important a nivell de seguretat ciutadana-, i d’altres que puguin aparèixer en el futur.


Ajuntamentdeteia