La Generalitat traslladarà als jutges el neguit del Maresme pels robatoris en domicilis

ConsellerAhir a la tarda el conseller d’Interior de la Generalitat, Jordi Jané, va presidir a Mataró un consell d’alcaldes extraordinari convocat expressament com a resposta a la petició que aquests li havien formulat el passat 4 de gener per abordar el problema dels robatoris en domicilis que pateix la comarca.

Al Baix Maresme, aquesta tipologia de robatoris -sobretot forçant finestres d’habitatges buits entre les 17h i les 22h- va augmentar un 10% el 2016, però s'ha doblat als municipis de dalt.

Presó preventiva
En representació del Govern hi havia la plana major: el conseller Jané, el director general de la Policia, Albert Batlle, i diversos comandaments regionals dels Mossos d'Esquadra. Per part del món municipal hi van assistir una trentena d’alcaldes i alcaldesses, acompanyats pels respectius regidors de Seguretat Ciutadana i els caps de les diverses policies locals.

Durant la trobada, el conseller es va comprometre a intercedir davant la Judicatura i la Fiscalia perquè els lladres ingressin a presó i no quedin en llibertat amb càrrecs. “En aquells municipis on hi ha hagut una resposta judicial contundent s’ha observat una davallada de les xifres”, va dir Jané.

El titular d’Interior va defensar la feina dels Mossos a través del Pla Operatiu Específic d’Habitatge, en coordinació amb les policies locals. “Les detencions per aquest tipus de delicte han pujat un 3,5% al Maresme. S’han portat davant dels jutges més de 150 persones, però només s’ha decretat presó preventiva en 25 casos”.

Més agents
Els representants del territori van sol·licitar més recursos preventius i més recursos humans a la Generalitat per combatre la sensació d’inseguretat; una petició que el conseller espera atendre el 2018, un cop convocades les noves oposicions al cos. Mentrestant, algunes policies locals han ampliat les seves plantilles. De cara a 2017, la Policia Local de Teià passarà d’11 a 12 agents i crearà la plaça de caporal.

Ajuntamentdeteia