El ple s’adhereix al Pacte Nacional pel Referèndum

Pacte Nacional pel ReferèndumEl ple ordinari de l’Ajuntament de Teià celebrat ahir va aprovar dues mocions de suport al procés d’independència de Catalunya gràcies als vots favorables dels grups municipals d’ERC+Compromís amb Teià i el PDeCAT, així com de 4 dels 5 regidors de GT.

En primera instància, el ple va aprovar una declaració de suport al referèndum, al procés constituent i als ajuntaments i càrrecs electes investigats per processos relacionats amb la sobirania. En aquest punt, la corporació teianenca va defensar “el dret natural de qualsevol comunitat humana d’aconseguir la independència a través d’un referèndum” i va rebutjar la “judicialització del debat polític a les cambres de representació popular”. El ple considera que “les qüestions d’interès general han de poder ser tractades a les institucions” i es va per expressió d’opinions pol´tiques per via pacífica i democràtica.

En aquest punt, el portaveu del PDeCAT, Francesc Ribas, va reproduir el discurs de Carles Puigdemont en què el president de la Generalitat apel•lava al “diàleg” amb l’Estat per pactar les condicions del referèndum i l’acusava d’haver esdevingut una “democràcia mancada”. “L’Estat -va dir- pot desobeir cínicament sentències del Tribunal Constitucional i no passa res. Espanya és el tercer país de la Unió Europea que més incompleix la normativa europea”. Citant Puigdemont, Ribas va criticar que el Govern central destini “diners públics a finalitats dubtoses”, com ara “l’elaboració amb fons reservats d’informes falsos per tacar la reputació d’Artur Mas o Xavier Trias”.

Cessió de locals municipals
El ple també va acordar l’adhesió de l’Ajuntament al Pacte Nacional pel Referèndum que es va constituir el passat 23 de desembre. L’alcalde, Andreu Bosch, va apel•lar a les “arrels històriques de la voluntat d’autogovern” i al “desig cada cop més evident dels catalans de decidir el seu futur”, i va instar els governs espanyol i català a pactar les condicions per a la celebració d’un referèndum “vinculant i efectiu” que doni resposta a la “voluntat sostinguda, majoritària i transversal” de la societat catalana.

Per contribuir a fer-lo possible, l’alcalde va anunciar als grups que ahir mateix va trametre “sengles escrits al president i el vicepresident del Govern de Catalunya posant a la seva disposició els espais municipals per a la celebració de l’esmentat referèndum”.

Altres qüestions
La resta de punts de l’ordre del dia van ser aprovats per unanimitat, entre els quals hi havia dues adhesions més: una a la campanya Casa nostra és casa vostra de suport als refugiats, i una altra al Pacte Nacional per a una Societat Digital per convertir Catalunya en una smart regió que garanteixi la igualtat d’accés i oportunitat a les noves tecnologies a tot el territori i tota la ciutadania.

Per acabar, el ple va renovar el conveni de col•laboració amb l’Ajuntament del Masnou perquè els emprenedors de Teià puguin beneficiar-se dels serveis que ofereix el Centre d’Empreses Casa del Marquès, i va aprovar el pagament de diverses factures a proveïdors presentades amb posterioritat al 31 de desembre per feines fetes el 2016.

Ajuntamentdeteia