Actes culturals per celebrar el Dia de la Dona

8 març teiàEl 8 de març és el Dia Internacional de la Dona. Per celebrar-lo, i alhora reivindicar la igualtat de drets i oportunitats de les dones, l’Ajuntament de Teià i l’entitat Dones 21 han organitzat un seguit d’actes informatius i culturals a l’Espai can Llaurador.

Per començar, demà dimecres a les 20h tindrà lloc la primera sessió del curs de literatura femenina Llegim contes de dones. Durant quatre setmanes consecutives es repassarà l’obra narrativa d’escriptores com Carme Riera, Ángeles Mastretta o Alice Munro, entre d’altres. Aquesta activitat es complementa amb l’itinerari guiat previst per a dissabte 11 a les 10h per barri de Gràcia a l’entorn de la figura de Mercè Rodoreda. Durant el recorregut es visitaran alguns dels escenaris urbans que apareixen en la novel·la La plaça del Diamant. El preu del curs és de 30,9 euros i el de la sortida, de 10.

D’altra banda, dijous a les 19.30h s’inaugurarà un cicle gratuït de conferències que posarà en relació la història de Catalunya amb la biografia de sis dones: Gal·la Placídia i Emma de Barcelona (9 de març), Sibil·la de Fortià i Violant de Bar (16 de març), i Francesca Fiveller i Juliana Morell (23 de març).

Divendres a les 19h, el col·lectiu local Dones 21 ha programat una xerrada informativa sobre La llei catalana d’igualtat com a eina per assolir la ciutadania completa de les dones, a càrrec de la jurista i responsable de la Comissió Nacional per a una Intervenció Coordinada contra la Violència Masclista.

Calçotada i vermut
La setmana es clourà amb dues activitats lúdiques gratuïtes. Divendres 10 a les 13h hi haurà una calçotada a la piscina municipal de Sant Berger i diumenge 12 al migdia es farà un aperitiu popular al Casal de Joves que comptarà amb les actuacions musicals d’autores joves.

Manifest reivindicatiu
Enguany, el manifest commemoratiu del Dia de la Dona centra l’atenció en la regressió que representen dues normatives estatals: la llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local i la reforma de la llei de Salut Sexual. La primera perquè “amenaça clarament” la prestació de “serveis municipals adreçats a la promoció de les dones i a l’atenció a les víctimes de violència masclista”, i la segona perquè “suposa un atac directe a la llibertat d les dones i al dret a decidir sobre el seu propi cos”.

Per últim, el pronunciament fa una crida a tota la societat per “sumar esforços” per acabar amb la desigualtat salarial, la menor presència en espais de poder, la segregació ocupacional o la manca de coresponsabilitat en les tasques de cura i de la llar”. El text també denuncia comportaments i actituds masclistes com les que van patir recentment a Lloret les futbolistes del Club Atlètic de Masnou per part d’alguns jugadors d’un equip de veterans.

Ajuntamentdeteia